İnegöl’e BESAŞ tarafından getirilen ekmeğin zamlanmasını eleştiren CHP İlçe Sekreteri Bengül Kavlan, “300 bin nüfuslu şehre taşımalı sistem ile ekmek getirmek halka reva mıdır” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ, ekmek fiyatlarına zam yaptı. 400 gramı 2 liradan satılan BESAŞ ekmeği 2 lira 75 kuruş oldu. Bunun üzerine İnegöl'deki halk ekmek fabrikasının kapatılmasını eleştiren CHP İlçe Sekreteri Kavlan, fabrika kapatılmasaydı ekmek fiyatlarının yükselmeyeceğini savundu.

FABRİKA DENGE UNSURUYDU

Bengül Kavlan, “Piyasada ekmek fiyatlarının belirlenmesinde etken unsurlardan biri olan İnegöl Halk Ekmek Fabrikası faaliyetlerine devam etmiş olsaydı İnegöl’de ekmek fiyatları bu kadar yükselmezdi. 2019 yılının Mayıs ayında üretime ara veren İnegöl Halk Ekmek Fabrikası 2019 yılının Temmuz ayında faaliyetlerini tamamen sonlandırmıştı. Piyasada ekmek fiyatında denge unsuru olan İnegöl Halk Ekmek Fabrikası’nın kapanmasının ardından, ekmeğe sürekli zam geldi” dedi.

TAŞIMA SİSTEM İLE EKMEK GETİRMEK İLÇE HALKINA REVA MIDIR?

1979 da üretime başlayan İnegöl Halk Ekmek Fabrikası 2010 yılında hayır denmesine rağmen özelleştirildiğini hatırlatan Kavlan, “Bu gün gelinen nokta da ise artık üretim yapan bir halk ekmek fabrikası yok. Şirket mantığı ile bakılmadan dar gelirli vatandaşlara hizmet mantığı güdülseydi ve doğru bir şekilde yönetilseydi, zarar etmeyi bırakın kâr bile elde edecek bir hizmet kurumu neye istinaden kapatılır sormak istiyorum? 300 bin nüfuslu bir şehre neden taşımalı sistem ile ekmek getirilir ve maliyeti yükseltilir? Doğal afet gibi durumlarda bu taşıma sistemi nasıl sürer? Taşımalı sistem ile açmış olduğunuz 4 noktayı hizmet gibi sunmak bu ilçe halkına revamıdır? “ ifadelerini kullandı.

HALK EKMEK FABRİKASINI HAYATA GEÇİRELİM

Kavlan sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “12 Ekim 2020’de BESAŞ ekmek satış noktaları için bir açıklama yapan Belediye Başkanı Taban; “BESAŞ’ın İnegöl’deki ilk şubesinin açılışındayız. Bursa Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan BESAŞ ekmek firmasının İnegöl’de de şubelerinin açılmasıyla alakalı girişimlerimiz vardı.  Şehrimizdeki ilk şubenin açılışını gerçekleştiriyoruz. BESAŞ’ın sadece unlu mamullerle ilgili ürünlerini biliyoruz ama buradaki konsept aslında bir market gibi. Süt ürünleri var, bakliyat ürünleri var, diğer çeşitli gıda ürünleri var. Burada başta mahallelimiz, vatandaşlarımız gelerek deneyimleyecekler. Uygun fiyatlarla ürün alabilecekler. Özellikle ekmekte şuan için geçerli fiyat 400 gram 1,5 TL. Buradan gönül rahatlığıyla vatandaşlarımız gelip ekmek ve diğer ürünlerini alabilecekler. Amacımız bu şubeleri İnegöl’de yaygınlaştırmak’ ifadelerini kullanmıştı. Bu gün geldiğimiz noktada İnegöl’de Baykoca Mahallesi Çamlıca Sokak, Orhaniye Mahallesi Mezba Sokak, Mesudiye Mahallesi Uğur Sokak ve Süleymaniye Mahallesi Lise Sokak’ta olmak üzere 4 yerde BESAŞ ekmek satış noktalarında değişen bir şey yok.  Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ, ekmek fiyatlarına zam yaptı. 2021 de 400 gramı 2 liradan satılan BESAŞ ekmeği 2 lira 75 kuruşa çıkarttı. Aynı ekmek İnegöl’de fırınlarda 2 lira 50 kuruş. Zamlı tarife 26 Ocak 2022 Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere satışa sunuldu. İnegöl Belediyesine sesleniyorum gelin İnegöl Halk Ekmek Fabrikasını hayata geçirelim.”

Editör: TE Bilişim