CHP İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Kayışoğlu ve beraberindeki heyet yeni belediye binası inşaatını yerinde inceledi. 


HAKEDİŞİ ALDI KAÇTI
Burada açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye CHP Meclis Üyesi Erkan Dönmez, “Bu belediye binası 2017 yılında 51 milyon TL’ye ihale edildi. İnegöl Belediyesi bu iş için 35 milyon TL kredi çekti. Daha önceki firma 17 milyon TL’lik hak edişini aldıktan sonra bu işi bırakıp kaçtı gitti” dedi.


50 MİLYON EKSTRA MAALİYET ÇIKTI İDDİASI
Erkan Dönmez yaşanan süreç ile birlikte ekstra 50 milyon TL maliyet çıktığını öne sürerek, “Sonra belediye ile bu firmanın mahkeme süresi 2 yıl sürdü. 2 yıldır bu bina karın altında, yağmurun altında bitirilmeyi bekleyen atıl bina haline geldi. O gün 51 milyon TL’ye bitecek olan binanın bugün 100 milyon TL’ye biteceği söyleniyor. Dolayısıyla binanın 50 milyon fark attığını düşünecek olursak, çekilen kredinin de bankaya faiz olarak yatırıldı ve faizi ile faiz ödendiği ifade ediliyor belediyemiz tarafından. Bu bina şimdiye kadar bitmesi gerekirken binanın bakın demirleri, betonu 2 yıldır karda kışta çamurda rutubete maruz kaldı“ diye konuştu.


KENT MEYDANI İSTEMİŞTİK
Bölgenin daha önce kent meydanı olması gerektiği yönünde proje hazırladıklarını belirten Dönmez, “Biz biran evvel bu binanın bitirilmesini talep etmekteyiz. Bizim partimizin buranın bir kent meydanı haline getirilmesi yönünde bir projemiz vardı. Israrla belediye sarayı yapılmasına karar verildi. Maalesef şuanda fazladan 50 milyon TL daha bu halkın parasının gideceği göz önünde bulundurursak 3 yıldır atıl durumda. Artık belediye bunu biran önce kaldırsın” dedi.


VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇIKIYOR
Yarım kalan işlerden dolayı çıkan paranın vatandaşın cebinden çıktığını belirten CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, “Yarım kalan kamu yatırımları bütün vatandaşların vergileri ile ödeniyor. Kaynakların doğru kullanmadığını görüyoruz. Arkadaşlarımız belirttiği gibi 2 yıl boyunca bu şekilde atıl bir şekilde kaldı. Yarım kalan projeleri gündeme alıyorlar şuan ki rakamlarla 50 milyon oldu. Umarım karşımıza önümüzdeki dönemlerde daha farklı rakamlar çıkmaz. İstanbul, Ankara büyükşehir belediyeleri para basmıyor bütçeleri aynı ama kaynakları doğru kullanıyorlar” dedi.


HAKEDİŞ FAZLASI ALDIĞINI İDDİA ETTİ
CHP İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun ise Hocaköy barajındaki müteahhittin fazladan hakkediş alıp kaçtığını öne sürerek, “Hocaköy Barajı 2019 yılının Haziran ayında biteceği söylenmişti. Yerinde yaptığımız incelemede işin yüzde 30’unun kaldığını görüyoruz. Orada da müteahhit hakkediş fazlası alıp kaçtığını duyuyoruz. İnegöl Uludağ’ın eteğinde ama Türkiye’nin en pahalı tüketen şehirlerinden bir tanesi. 2014 yılında İnegöl’ün her yerinden kaliteli su içeceği sözü verilmişti. Bu gün bu baraj bitmedi milletvekilimiz bunu parti meclisine taşıyacak. Kamuoyunun gündemine getirecek” dedi.


İNEGÖL’ÜN İL OLMASINI İSTİYORUZ
Torun açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Biz İnegöl’ün il olmasını istiyoruz. İnegöl maalesef Bursa’nın çöplüğü oldu. Maalesef büyükşehir yasası ile birlikte İnegöl’e 100 yıl yetecek kapasitedeki çöp alanı, çöp garantisi olan 2 yıl önce şirkete verildi.  1 ay önce belediye meclisinde buda onaylandı.”

Editör: TE Bilişim