Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde başkan Alinur Aktaş’a “Burası İnegöl değil” diyerek İnegöl’ü küçük gören CHP’li meclis üyesi Şahin Sevinç’e Orhaniye Birlik Platformundan sert tepki geldi.
Geçtiğimiz hafta Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Mudanya’da sahillerde ki duşa kabinler üzerine çıkan bir tartışmada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ‘Burası İnegöl değil’ diyerek İnegöl’ü küçük gören Şahin Sevinç’i Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş mecliste söz hakkı vermeyerek meclis dışına göndermişti.
Dün gerçekleşen mecliste İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban Şahin Sevinç’e yönelik, İnegöl adına özür bekliyorum sözlerine karşılık özür dilemeyen Sevinç, meclisi terk etmişti.
Yaşanan bu gelişmeler üzerine Orhaniye Birlik Platformu adına Yıldıray Cincan, Şahin Sevinç’i sert sözlerle eleştirdi.


HADSİZLEŞTİN
Yıldıray Cincan yaptığı açıklamada, “İnegöl Türkiye’de bulunan ender şehirlerden bir tanesidir. 81 ilden her kesimi İnegöl’de görebilirsin. Her biri İnegöllü olduğu içinde ayrı gurur duyar. İnegöl aşure gibidir tatmasını bilene büyük nimet. İnegöl çalışkandır, ekonomiye kan verir, İnegöl girişimcidir, Dünya’nın her yerinde İnegöl’den bir eser görebilirsin. İnegöl Mobilya’nın başkentidir. İnegöl’den kız almışsın yuva kurmuşsun İnegöl’e damat olmuşsun. İnegöl’de ne gördün de Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Büyükşehir Belediye Başkanına burası İnegöl değil diyecek kadar hadsizleştin.”


İNEGÖLLÜ ÇAYINIDA SÖZÜNÜ DE ESİRGEMEZ
“İnegöl’e gizli gizli gelip CHP’li yöneticiler ile bu işten nasıl sıyrılırım diye toplantılar yapacağına efendi gibi gel hergelen meydanında çayımızı iç. Korkma İnegöllüler misafir perverdir çayını da sözünü de esirgemez.”


HADDİNİ AŞMA ÖZÜR DİLE
“Şimdi sana İnegöllüler olarak diyoruz ki bir siyasi olarak haddini aşma ve İnegöllülerden özür dile. Bu konuda partisi adına tek başına şehrini savunan ve ses çıkaran CHP gençlik kolları başkanı Okan Göktaş’ı da tebrik ederiz.”

Editör: TE Bilişim