14 Şubat Sevgililer günü nedeniyle çiçekçilerin yüzü gülerken, yurtdışından getirilen ve görünüşleri ile dikkat çeken güllerin 3 haftalık ömrü dikkat çekiyor. 14 Şubat Sevgililer Gününe hazırlanan çiçekçiler, özellikle gül ithalatında ciddi sorunlara yol açarken, yaşanan sorun nedeniyle de çiçek fiyatlarında yüzde 50 oranında artış meydana geldiği bildirildi.
Çiçek satış işletmecisi Ufuk Güneş, sevgililer günü nedeniyle yurtdışından gül getirdiklerini, 14 Şubat Sevgililer Günü için, gül hediyesi alacak olan bayanların yüzünde güllerin açacağını ifade etti.

RİSKE GİRMEDİK

14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle çiçekçilik sektöründe olumlu hareketlenmelerin olduğunu kaydeden Ufuk Güneş, eskiden hazırlıklara daha erken başladıklarını, işe daha iyi konsantre olduklarını söyleyerek, bu yıl ise piyasadaki durgunluk nedeniyle riske giremediklerini kaydetti.
Kesme çiçek alırken temkinli davrandıklarını dile getiren Güneş, ''Sevgililer Günü'nde genellikle gül satılır. Gülün yanı sıra buketler, saksı çiçeği olarak da genellikle orkide tercih ediliyor. Daha önceki yıllarda işler daha yoğun olur, çiçek yetiştiremezdik. Hediye alternatifleri çoğaldı ama bana göre çiçeğin yerini hiçbir şey tutmaz. Diğer hediyelere göre hem daha ekonomik, hem daha romantik” dedi.


TEK GÜL’ÜN FİYATI 15 TL 
Geçtiğimiz yıllarda 10 TL’den satışı yapılan tek güllerin fiyatlarında bu yıl yüzde 50 oranında artış olduğunu kaydeden Güneş, “Bu yıl 14 Şubat Sevgililer Günü için Hollanda’dan 3 hafta ömrü olan 300 adet gül getirdik. 700 adet de yerli gülümüz var. Her sene olduğu gibi Sevgililer Günü olan 14 Şubat 2014 Cuma günü bin adet gülümüz tükenir diye düşünüyorum. Vatandaşlar, için hediyelik eşya çeşitleri çok. Ama gül uzun yıllardan bu yana hediyelik anlamında gelenek haline gelmiş. Kimse bu hediyeden vazgeçmiyor. Bu dönem yerli gülün fiyatı 15 TL, Hollanda gülünün ise 20 TL olarak satışa sunulacak. Orkide fiyatlarında da aynı şekilde bir artış var. 60-70 TL arasında satışa sunacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim