İnegöl'de çiftçiler, tam kapanma öncesinde yasaktan muaf olabilmek için Ziraat Odasına akın ederek Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularını yaptı. Daha önceden sisteme kayıtlı olan çiftçiler ise izin belgelerini aldı. Ziraat Odasına akın eden çiftçiler uzun kuyruklar ve kalabalıklar oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu 17 günlük tam kapanma Perşembe günü başlayacak. İçişleri Bakanlığının göndermiş olduğu genelge kapsamında çiftçiler yasaktan muaf sayılacak.

Kararın duyurulmasının ardından açıklama yapan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, "Perşembe gecesi başlayacak olan 21 günlük kapanma süresince tarlasında, bahçesinde, serasında, ağılında, damında, üretim yapan üreticilerimizin ziraat odamıza müracaat etmeleri üretim çalışmalarının aksamaması için mutlak surette izin belgeleri almaları gerekmektedir. Aksi takdirde sokağa çıkmaları mümkün olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

KUYRUK OLUŞTU

Bu kapsamda Çiftçi Kayıt Sistemine başvuru yapmış ve kayıtlı çiftçilik yapan vatandaşlar yasaktan muaf sayılacak. ÇKS kayıtlarını yenilemeyen ve daha önceden başvurmayan vatandaşlar mağdur olmamak için bugün İnegöl Ziraat Odasına akın etti. Kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Daha önceden kayıtlı olan vatandaşlar ise izin belgelerini aldı. ÇKS kayıtlarının Çarşamba ve Perşembe günlerinde de devam edeceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim