Bebek, çocuk ve genç

Bebek, çocuk ve genç odalarının uzman markası Çilek, 17 yıl önce ihracat odaklı bir marka olarak doğduğu İnegöl’de düzenlenen 27. MODEF 2012 Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’nda yerini aldı. Çilek, Mobilyanın Başkentinde gerçekleşen MODEF 2012’de, en yeni tasarımlarını sergiliyor.
2 MİLYONDAN FAZLA EVE ULAŞTIK
5 kıta ve 66 ülkede 2 milyondan fazla eve ulaşarak, çocuklara özel yaşam alanları kurmaya devam ettiklerini, ürettikleri ürünlerin yüzde 50’sini ihraç ettiklerini bildiren Çilek A.Ş. Genel Müdürü Muzaffer Çilek,  Türkiye’yi ‘genç odası’ kavramı ile tanıştıran Çilek A.Ş.’nin, 1995 yılında kurulduğu İnegöl’den, bir yıl sonra ilk ihracatını İsviçre’ye yaparak yurt dışına açıldığını, bugün yurt içinde 114, yurt dışında 135 mağaza, dünya genelinde toplam 444 satış noktasının bulunduğunu, ileri çocuk güvenliği standartlarına göre tasarlayıp, AB kriterlerine uygun malzemelerle ürettikleri ürünlerle, çocuk ve gençlerin hayallerini gerçekleştirmeyi sürdürdüklerini söyledi.
ÇİLEK SEKTÖRDE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ
İnegöl’deki tesislerinde ,‘Toyota Üretim Sistemi’yle dünya standartlarında üretim yaptıklarını ve sıra dışı tasarımlarıyla sektörde pek çok yeniliğe imza attıklarını Muzaffer Çilek, “Genç odasını Türkiye ile tanıştırdık, bu konuda fikir lideri olduk. Sektörde 5 yıl garanti veren ilk firmayız. Sektörde GS ‘Yüksek Güvenlik ve Kalite Belgesi, Turquality Belgesi, Süpermarka Ödülü’nü alan ilk firma biz olduk. Çocuk ve genç mobilyaları konusunda tüm dünyada aynı anda konsept mağaza açan ilk firma biziz. Japonya’da mağaza açan ilk ve tek Türk markasıyız” dedi.
Çocuk odasında ilk akla gelen, sektöre yön veren, yenilikçi ve takip edilen bir marka olduklarını vurgulayan Muzaffer Çilek, “Ülkemizde çocuk odası, genç odası denildiğinde ‘Çilek’ jenerik bir marka haline geldi. Hedefimiz, dünyada da bunu gerçekleştirebilmektir. Yurt içi ve yurt dışında 2012'de toplamda yüzde 25 büyüme hedefliyoruz. Yurt içinde ve dışında haftada bir mağaza açmayı planlıyoruz. 2023 yılında, yurt içinde 250, yurt dışında bin 380 mağaza ve 2011'de 200 milyon lira olarak gerçekleşen perakende ciroyu 2 milyar liraya çıkarma hedefimiz var” diye konuştu.
27. MODEF 2012 Mobilya Dekorasyon Fuarı’nda, en yeni tasarımları Kara Korsan ve Speedy serilerini sergilediklerini anlatan  Çilek, ilk kez İMOB 2012’de ortaya çıkardıkları, çocuk odalarında Karayip rüzgarı estiren ‘Kara Korsan’ serisinin, çocukların hayallerini gerçekleştirmek için tasarlandığını, ‘Kara Korsan’ serisinde yer alan korsan, gemi, kılıç ve harita gibi figürlerin, antik tarzda hazırlanan ‘Black Pirate’ isimlikler, yine seriye uygun dolap ve çekmecelerde kullanılan deri kulplarla çocukların odalarında, en heyecan verici maceraları yaşayacaklarını,  ‘Kara Korsan’ konsepti ile tasarlanan yatak örtüsü, nevresim takımı, perde, halı ve aydınlatma ürünlerinden oluşan aksesuarlar ile de serinin tamamlandığını kaydetti.
‘Speedy’ ile kardeş odalarında eğlence zamanı  ve ‘Speedy’ ile araba konseptini eşsiz bir noktaya taşıdıklarını ifade eden Çilek, “Seriye, özel tasarladığımız ‘Araba Ranza’ modeli ile de yine bir ilke imza attık. İki katlı araba modelini sektörde ilk defa uyguladık.  Kırmızı ve mavi renk seçenekleri bulunan araba, yatağı, ranzası, çalışma masası, dolabı, özel tasarım kulpları ve desenleri ile çocukları eğlenceye davet ediyor. Kardeş odaları ve küçük mekanlar için özel olarak tasarlanan ‘Speedy’, hem ekonomikliği hem de klasik yarış arabası tarzı ile kardeşlere, aynı odada arabalı yatak keyfi yaşatıyor” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim