İnegöl’de sabah babasını vurup, öğleden sonra oğlunu silahla öldüren katil zanlısının yargılanması sürüyor. Cinayetinden ardından yakalandığından “cinayeti zevk için işledim” diyen sanık Kahraman A. yargılandığı İnegöl Ağır Ceza mahkemesinde ‘öldürmek istemedim’ dedi.

Olay 15 Kasım 2018 tarihi sabah 07.30 sıralarında kırsal Yeniceköy Mahallesi'ndeki evde meydana geldi. Kahraman Alemdar, husumetlisi Yusuf C.(55)’nin evinin kapısını kırarak içeri girdi. Kahraman A., Yusuf C.’ye ateş etti. Yusuf C. karnına isabet eden kurşunlarla kanlar içinde kalırken, şüpheli kaçarak kayıplara karıştı. Yusuf C.’nin kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesi'nde tedavisi sürerken, saat 16.00 sıralarında da oğlu Yavuz C. kendi işyerinde aynı kişinin silahlı saldırısına uğradı. Mobilya Sanayi 8'inci Sokak'ta mobilya firmasına gelen Kahraman A. işyeri sahibi Yavuz Candar'a tabancayla ateş açtı.

Saldırıda kalbine ve kollarına isabet eden kurşunlarla yaralanarak yere düştü. Kanlar içinde kalan Yavuz Candar, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından İnegöl Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Yavuz Candar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu arada, sabah saldırıya uğrayan Yusuf Candar'ın ameliyat edildiği ve hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

BİRİ TUTUKLANDI, DİĞERİ SERBEST

Sabah Yusuf C.’yi evinde tabancayla vurarak yaralayıp, akşam da oğlu Yavuz Candar'ı çalıştığı iş yerinde öldürdüğü iddiasıyla yakalanarak gözaltına alınan Kahraman  A. ve M.G. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan sanıklardan Kahraman A. tutuklanırken, M.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KAVGA ETTİK VURDUM

Tutuklu sanık ile arkadaşı İnegöl Ağır Ceza mahkemesinde yeniden hakim karşısına çıktı.

Duruşmada savunma yapan cinayet zanlısı Kahraman Alemdar, “Yavuz bana ‘babam sana zarar verecek’ demesi üzerine konuşmak için Yusuf’un evine gittim. Orada tartışma ve kavga çıktı bende silahla ateş ettim. Sonrasında Yavuz Candar’ın dükkanına gittim. Bu konuyu görüşürken tartıştık, ardından da kavga olunca elimdeki silah patladı. Ben öldürmek istemedim.” Dedi.

ZEVKİNE VURDUM DEMİŞTİ

Cinayet ve yaralama olayının ardından yakalanarak gözaltına alınan Kahraman Alemdar, basın mensuplarının sorusu üzerine “Cinayeti zevk için işledim” demişti.

KAPIYI KIRDI VURDU

Müşteki baba Yusuf C. ise ifadesinde, “Olay günü Kahraman evimin kapısını kırıp beni vurdu. Şikayetçiyim” dedi.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı Ocak ayına erteledi.

Editör: TE Bilişim