Bursa-Eskişehir kar


Bursa-Eskişehir karayolu üzeri, İnegöl Şehirlerarası Otobüs Terminali mevkiinde meydana gelen kazada, anayol üzerinde köpek kovalayan çocuğa çarpmamak için direksiyonu kırınca, yol kenarındaki bordürlere çarpıp yoldan bir alt yola uçarak ters dönen özel otomobildeki  iki kişi yaralanırken, bordüre çarptıktan sonra kopan özel otomobilin arka tekerleği yolda seyir halindeki bir başka özel otomobilin üzerine düştü.
Edinilen bilgilere göre, Bursa’dan yeni aldıkları 41 AH 821 plakalı özel otomobili, yanındaki 20 yaşındaki Cihan Uyar ile birlikte memleketlerine götüren sürücü 20 yaşındaki Oğuz Sağlam, İnegöl Şehirlerarası Otobüs Terminali mevkiine geldiği sırada, köpek kovalamakta olan çocuğun birden yola fırlaması üzerine, çocuğa çarpmamak için direksiyonu kırdı. Direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu özel otomobil yolun kenarındaki bordüre çarparak takla atmaya başladı. Yoldan çıktıktan sonra, kenardaki yeşillik alanı aşan 41 AH 821 plakalı özel otomobil, alttaki servis  yoluna ters vaziyette düştü. Bu sırada bordüre çarptıktan sonra kopan özel otomobilin sağ arka tekerleği, servis yolunda  ilerlemekte olan sürücü Ahmet Taban’ın yönetimindeki 16 F 3377 plakalı özel aracın üzerine düştü. Tekerleğin üzerine düşmesi sonucu ön camı kırılıp kaportası ezilen özel aracın sürücüsünün mahareti ve  soğukkanlılığı başka bir kazayı önledi.
Bursa-Eskişehir karayolundan fırlayıp, aşağıdaki servis yolundaki  bordürleri  dağıtarak ters dönen özel otomobilin içinde kalan sürücü Oğuz Sağlam ile yanında bulunan Cihan Uyar, çevredeki işyerlerindeki  çalışanlar ve vatandaşlar tarafından çıkartıldılar. Patlayan cam parçalarının isabet etmesi sonucu kaşından yaralanan sürücü Oğuz Sağlam, kaza yerinin yakınındaki işyerine götürülerek yarası sarıldı. Yaralı Sağlam ile birlikte, kazayı yara almadan atlatan arkadaşı, olay yerine gelen 112 Acil Servisi Ambulansı ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldılar. Olay yerine gelen İtfaiye ekipleri ise, hurdaya dönen özel otomobile, yangın olasılığına karşı gerekli müdahaleyi yaptılar.

Editör: TE Bilişim