İnegöl Belediyesi’nin bir süre önce startını verdiği Askıda İyilik Hareketi her geçen gün yeni esnafların katılımıyla genişliyor. Hayır yapmak isteyen vatandaşla ihtiyaç sahibi vatandaşları buluşturan uygulama, bu kez çocuklar için hayata geçti. Bücürland firması da iyilik hareketine dahil oldu.
İnegöl Belediyesi, Kasım ayında Türkiye’ye örnek olacak bir hareketin startını vermişti. Askıda İyilik Hareketi ismiyle başlatılan uygulama kapsamında, Osmanlı döneminde fırınlarda askıda ekmek şeklinde uygulanan yardım şekli, günümüzde tüm esnaflara entegre edilerek başlatıldı. Başladığı günden bu yana İnegöl esnafının da büyük ilgi gösterdiği iyilik hareketi, her geçen gün genişliyor. Belediye Başkanı Alper Taban da Askıda İyilik Hareketi uygulamasına dikkat çekmek adına bugün askıda iyiliğe katılan Bücürland firmasına ziyarette bulundu.
Beraberindeki meclis üyeleri Ahmet Kara ve İhsan Alper Alaaddinoğlu’nun da katıldığı ziyarette, firma sahibi Reis Yurdakul’a iyilik hareketine katkılarından dolayı teşekkür edildi. Burada bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bu şehre, bu şehrin insanlarına yakışan bir iyilik hareketi başlatmıştık. Bu iyilik hareketimiz her gün esnaflarımızın katılımıyla büyüyor. Bizler de her hafta farklı esnaflarımıza giderek Askıda İyilik etiketlerimizi takdim edip işletmelerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konudaki farkındalığını arttırmaya çalışıyoruz” dedi.


ASKIDA İYİLİK BU DEFA ÇOCUKLAR İÇİN
Askıda iyilik hareketi hakkında bilgi de veren Taban, “Askıda İyilik, Osmanlı döneminde fırınlarda başlayan, kendisine bir ekmek aldıysa bir ekmeği de ihtiyaç sahipleri için askıya bırakarak yapılan hayırdı. Biz de bunu genişleterek tüm esnaflara yayabilir miyiz düşüncesiyle tüm işletmelere ulaşmaya çalışıyoruz. Bu fırın olabilir, giyim olabilir, yeme içme üzerine işyerleri olabilir, mobilya olabilir… Sektör ayırt etmeden iyilik hareketini yaymak istiyoruz. Bugün de Bücürland’dayız. Burası çocuklar için bir eğlence mekanı. Ancak buradan yararlanamayacak çocuklarımız olursa hayırseverlerimiz buraya kendi çocuklarını getirdiğinde bu imkanlardan faydalanamayan birkaç çocuğun parasını da ben vereyim dediğinde işletme sahibimiz de hem kendinden hem de diğer hayırseverlerin sağladığı hayırları almak isteyenlere ulaştırıyor. Ben huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


TÜM ESNAFIMIZI DAVET EDİYORUZ
Taban, Bücürland’da Umuteli Sosyal Yardımlaşma Merkezinden faydalanan ailelerin çocuklarının da belirli aralıklarla ücretsiz olarak faydalanacağını sözlerine ekledi. Taban, “Sadaka vermek pek çok belayı def edecektir. Onun için ben tüm esnaflarımızı bu güzel harekete katılmaya davet ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim