İnegöl İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Haftası Kapsamında İnegöl Yenice Rehabilitasyon Merkezinde kalan 12-18 yaş grubu mental çocuklara ağız ve diş sağlığının önemi, diş fırçalama tekniği ile ağız ve diş sağlığı için doğru beslenme konularında eğitim verildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Çalışmaları’ kapsamında her yıl 22 Kasım günü Diş Hekimleri Günü, 22 Kasımı içine alan hafta Ağız ve Diş Sağlığı haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl da 18-22 Kasım tarihleri arasında “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” olarak kutlanmakta ve farkındalık çalışmaları yapılmaktadır.

Bu kapsamda; küçük yaştan başlayarak çocuklara diş fırçalamanın önemini ve sağlıklı dişlere sahip olmanın birçok hastalığı önlediğine dair vurgu yapmak için çocuklarda farkındalık oluşturulması amacıyla Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz Arslan ve İnegöl İlçe Sağlık Müdürü Dr. Enver Ünal ile ilgili birim personeli tarafından İnegöl Yenice Rehabilitasyon Merkezi ziyaret edildi. 12-18 yaş grubu mental çocuklara ağız ve diş sağlığının önemi, diş fırçalama tekniği ile ağız ve diş sağlığı için doğru beslenme konularında eğitim verildi. Doğru diş fırçalama tekniğinin diş maketi üzerinde uygulamalı olarak anlatıldığı eğitimin akabinde, Rehabilitasyon Merkezindeki çocukların kaldığı evler ziyaret edilerek, çocukların yaş guruplarına uygun diş fırçası ve macun seti dağıtıldı.

Editör: TE Bilişim