Devletin genç çiftçi destekleme projesi kapsamında genç kadın çiftçi, hibe olarak aldığı büyükbaşların sayısını artırarak sürü yaptı.  Turgutalp köyü mahallesinde ikamet eden 23 yaşındaki Betül Bayraktar, 2 yıl önce hamileyken devlet desteğiyle aldığı büyükbaş hayvanlarının sayısını iki katına çıkardı. kucağındaki 2 yaşındaki Harun ismini verdiği çocuğu ile birlikte hayvan sürüsünü besleyen genç çiftçi, sağdığı sütleri satarak da para kazanıyor.

SÜRÜ YAPTI

Genç çiftçi Betül Bayraktar, “2 yıl önce akrabalarım genç çiftçi projesine başvurmamı tavsiye etti. Başvurduk ve 6 büyükbaş hayvan hibe verildi. Hiç hayvancılık yapmamıştık. Sonrasında 4 buzağı dünyaya geldi. 2 tane de yeni doğacak. Yavaş yavaş sürü haline geldi. İlerleyen süreçte sayılar daha da artacaktır.” Dedi.

ÇOCUĞUM GİBİ BAKIYORUM

Bayraktar, “Hibe olan hayvanları iki yıl önce almaya gittiğimde hamileydim. Sığırlarımı aldık. İki sene boyunca baktık. Böylelikle sayıları iki katına çıktı. Devletimize bu desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Bu tür destekleri çoğaltmaları gerekiyor. Bu desteklerle şehre göçün önü kesilmiş oluyor. Çocuğum dünyaya geldi. Hem çocuğumu büyütüyorum hemde hayvanlarıma bakıyorum. Onlara çocuğum gibi bakıyorum. Onlarla ilgileniyorum. Yemlerini özenle hazırlıyorum.” Diye konuştu.

SÜTLERİNİ SATIYOR

Hayvanlardan sağdığı sütlerini de ayrıca sattığını belirten Bayraktar, “Sütten yoğurt ve kaymak yapıp satıyorum. Böylelikle ek gelir oluyor.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim