Geçtiğimiz Perşembe

Geçtiğimiz Perşembe gecesi başlayarak yoğun yağışla yurdu etkisi altına alan ve şehirlerarası trafiği kilitleyen kar yağışı en çok çocuklara yararken, elverişsiz hava koşulları nedeniyle  Cumartesi pazarında ürün fiyatları tavan yaptı.

Kendilerini sokağa atan çocukların bir kısmı kartopu oynarken bir kısmı da ellerine geçirdikleri plastik leğen ve çuvallarla yüksek kesimlerden aşağılara doğru metrelerce kaymanın keyfini çıkardı.

Dondurucu soğuğa rağmen kendilerini dışarı atan çocukların bir kısmı ellerine geçirdikleri plastik leğenler ve eski çuvallarla yüksek kesimlerden aşağılara doğru metrelerce kayarken bir kısmı da kendi aralarında kartopu oynamayı tercih etti.

Karla oynamayı çok sevdiklerini dile getiren minikler, “Okulumuz tatil edilmedi ama  önümüzde iki günlük hafta tatilimiz var. İki gün boyunca karın keyfini çıkaracağız. Arkadaşlarımızla buluştuğumuz Alanyurt’ta hem kayıp hem de kar topu oynayarak  karın keyfini çıkarıyoruz. Üşüsek de kartopu savaşı yapmayı seviyoruz" dediler.

KAR PAZARI VURDU

Yurdu etkisi altına alan karlı ve soğuk hava sebze ve meyve fiyatlarının tavan yapmasına sebep oldu.

Kar yağışı çarşı ve pazarı da vurdu. Kar yağışı sebebiyle sebze ve meyve fiyatları el yakıyor. Pazarcı esnafı fiyatların kar yağışıyla birlikte fırladığını belirtti. Esnaflar, vatandaşların soğuk yüzünden pazara çıkmadığını ifade ederken, sebze ve meyvelerin ağırlıklı olarak Akdeniz bölgesinden geldiğini, ulaşım nedeniyle fiyatlarda artışların olduğunu dile getirdiler.

Hava koşulları nedeniyle  fiyatlarda bir müddet düşüş olmayacağını dile getiren esnaflar, "Yurdun büyük kısmında kar ve soğuk hava hakim. Genellikle Akdeniz bölgesinden ürünler geliyor. Bursa ve ilçelerinde kar yağışı sebebiyle sebze ve meyveler tarlada kaldı. Bu da fiyatlara yansıdı. Bahar ayına kadar fiyatlarda ciddi bir düşüş beklemiyoruz" dedi.

Pazarda domates 3,5 lira, biber 3-6 lira, salatalık 4-5 lira, ıspanak 2-3 lira, karnabahar 3 lira, patlıcan 4-5 lira, armut 3-5 lira, elma 2,5-4 lira, mandalina 3,5 lira, muz 2-4 lira, portakal 2-4 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Editör: TE Bilişim