ABD'de New England Journal of Medicine tarafından yayımlanan çalışmaya göre corona virüse karşı antikor üreten kişilerin en az altı ay corona virüs olma ihtimallerinin çok düşük olduğu açıklandı. Birleşik Krallık'taki Oxford Üniversite Hastanelerinde 12 bin 500'den fazla sağlık çalışanıyla yapılan çalışmada, bin 265 kişinin corona virüse yakalandığı açıklanırken sonraki altı ay içerisinde sadece ikisinin tekrar corona virüs olduğu belirtildi.

ABD'de yapılan araştırmaya göre corona virüs geçirip antikor üretenlerin altı aydan fazla bir süre tekrar corona virüse yakalanma ihtimallerinin çok düşük olduğunu açıklandı.

BİN 265 KİŞİDEN SADECE İKİSİNDE GÖRÜLDÜ

New England Journal of Medicine tarafından yayımlanan bir çalışmaya göre, Birleşik Krallık'taki Oxford Üniversite Hastanelerinde 12 bin 500'den fazla sağlık çalışanı incelendi. Corona virüs geçirdikleri tespit edilen bin 265 kişi 6 boyunca incelenirken kişilerden sadece ikisinin tekrar corona virüs testlerinin pozitif çıktığı açıklandı.

KİŞİLERDE SEMPTOMA RASTLANMADI

Testleri pozitif çıkan iki kişinin de semptom göstermediği bildirilirken bu durum aşılar için de umut verici bir bilgi oldu. Aşılarla vücutlarına antikor alan kişilerin en az altı ay boyunca corona virüse yakalanmayacaklarını sonucunu çıkaran bilim insanları, aşıların öneminin tekrar altını çizdi.

Geçtiğimiz gün ABD'nin Maryland eyaletinde bulunan Ulusal Sağlık Enstitüsü'ndeki (NIH) bilim insanları, lama, deve ve alpaka gibi hayvanlarda bulunan nano antikorların Covid-19 tedavisinde ve virüsü önlemede kullanılabileceğini keşfetmişti.

Araştırmayı yürüten bilim insanları, lama, alpaka ve deve gibi hayvanlarda bulunan 'NIH-CoVnb-112' antikorunun insanlardaki antikorlara oranla hem daha küçük hem de 10 kat güçlü olduklarını, bu kapsamda corona virüs tedavisinde ve hastalığı önlemede etkili olabileceğini ifade etmişti.

Editör: TE Bilişim