Uğur Işık öncülüğünd

 

Uğur Işık öncülüğünde, ‘Anneler Günü'ne özel olarak düzenlenen ve programın gelirlerinin Türkiye Böbrek Vakfına bağışlanacağı bildirilen gecede sahne alan, şarkılarını kendi çaldığı  Ud eşliğinde sunan ünlü sanatçı Coşkun Sabah, her zaman olduğu gibi yine İnegöllüleri mest etti.

Geçtiğimiz Pazar akşamı saat 20.00'de Kültürpark içerisindeki Açık Hava Gösteri Merkezinde düzenlenen Geceye, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Partili bazı Belediye Meclis üyeleri, SP İlçe Başkanı Bahri Urgun, SP Meclis üyeleri Ayhan Baygın ve Özgür Öztürk, SP Milletvekili Adayı Ertan Sütçü, Türk Böbrek Vakfı Genel Koordinatörü Lütfi Kona, Program koordinatörü Uğur Işık ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Program koordinatörü Uğur Işık, Anneler Gününe özel bir program düzenlediklerini belirterek, bu programı ücretli bir hale getirdiklerini, elde edilen gelirin de Türk Böbrek Vakfı'na verileceğini söyledi. Programa destek veren 12 sporsor firma yetkililerine teşekkür eden Işık, program kapsamında 17 bin TL toplandığını, bunun 11 bin TL'sinin program için harcandığını kaydederek, kalan 6 bin TL'nin isi Türk Böbrek Vakfı'na bağışlandığını da sözlerine ekledi.

Türk Böbrek Vakfı Genel Koordinatörü Lütfi Kona ise, organ bağışının, kişinin hayata gözlerini yummasının ardından, vefat eden kişinin birinci derece akrabalarından alınan onayla gerçekleştirildiğini söyledi. “Her Organ Bağışı, Kurtarılan Bir Hayattır” sloganları ile yola çıktıklarını ifade eden Lütfi Kona, böbrek konusunun çok önemli olduğunu, kişinin senede en az bir  kez hekime gitmesi gerektiğini söyleyerek, "Bu anlamda yiyeceklere dikkat edilmesi gerekiyor. Böbrek hastalığını hipertansiyon tetikliyor. Unlu mamulleri ve şekeri az tüketmek gerekiyor. Hasta olunca sadece kendinize değil, yakın akrabalarınıza da yük olursunuz. Organ bağışı ile alakalı çeşitli bilgilendirmeler düzenliyoruz. Dünyada her 10 kişiden biri böbrek hastalığı riski taşırken, Türkiye'de 6 kişiden biri bu riski taşıyor" diyerek, böyle güzel programı düzenleyen Uğur Işık ve ekibine teşekkür etti.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uğur Işık kardeşimiz benimle görüştüğünde, 'Anneler gününü de vesile kılarak Açık Hava Gösteri Merkezinde bir organizasyon yapmak istiyoruz. Belediyemizin de bu işin ana sponsorlarından biri olmasını istiyoruz' dedi. Biz de kendisine yer tahsisinde bulunduk. Bu gün de çok yoğun düğünler ve maçlar vardı. Hepsinde de müthiş kalabalıklar oluştu. Ama Ud’un ve sözün üstadı gelince iş değişti. Herkes buraya koştu.  İnegöllüler gerçekten Coşkun Sabah’ı seviyorlar. Ayrıca buraya gelenler hem ünlü sanatçımızı yakından izleme fırsatı bulurken hem de Türk Böbrek Vakfına katkıda bulunarak önemli bir yardıma imza attılar" dedi.

Konuşmaların ardından, program dostlar Türk Sanat Müziği topluluğu konseri ile start aldı. Şef Hakan Kale yönetiminde Türk Sanat Müziği topluluğu, birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

Sahnedarlar Tiyatro Topluluğu, Ayhan Şahin'in yazdığı, Bahattin Çetin'in yönettiği 'Kutsal Sevgi' adlı oyunu sahnelediler. Annesiz kalan bir evladın, yaşamında çektiği sıkıntıları konu alan tiyatro oyununu izleyen, bazı anneler gözyaşlarını tutamadı.

100. Yıl İlköğretim Okulu folklor ekibinin gösterileri geceye renk katarken, 7 yaşındaki Ceydanur Çalışkan’ın 'Annem' şiirini seslendirmesi de izleyenleri duygulandırdı.

COŞKUN SABAH YİNE MEST ETTİ

Programın sonunda İnegöllülerle birlikte olan ünlü sanatçı Coşkun Sabah, seslendirdiği parçalarla hem coşturdu hem de duygulandırdı. Ünlü sanatçının 'Hatıram Olsun', 'Bir Pazar Günü', 'Sen Bambaşkasın', gibi daha bir çok parçasına 7'den 70'e herkes eşlik etti.

Gecenin sonunda Coşkun Sabah’a Başkan Aktaş tarafından plaket takdim edilirken, 12 sponsor firma yetkilisine de teşekkür plaketleri takdim edildi.

 

“SP, efsane hizmetlerle kendini ispatlamıştır”

Saadet Partisi (SP) Bursa Milletvekili Adayı Ertan Sütçü, siyasette düzeysizliğin artık sınır tanımaz boyutlara ulaştığını ve kantarın topuzunun çoktan kaçtığını söyledi.

Seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam eden SP’li Milletvekili Adaylarından, genç siyasetçi Ertan Sütçü, liderlerin meydanlara inmesiyle birlikte salvo atışların başladığına vurgu yaparak, “Atışmalar, sataşmalar, laf giydirmeler, hatta daha da çirkini milletin önünde küfürleşmeler yapılıyor. Artık kendilerini kaybettiler. Biz milletimize, siyasette böyle bir düzeysizliği asla layık görmüyoruz. Saadet Partisi bu çirkinliklerden uzak, seviyesini daima koruyarak, halka küfür değil projeleri sunmak suretiyle şahsiyetli siyaset yapmaktadır” dedi.

Ülkeye refah ve huzuru getirecek kadroların Milli Görüş idealine sahip, Saadet Partisi kadroları olduğuna işaret eden Milletvekili adayı Ertan Sütçü, siyaseti bir menfaat aracı değil, mesuliyet ve çözüm üretme vasıtası olarak gördüklerinin altını çizdi.

Almayı değil vermeyi esas alan misyonlarıyla diğer partilerden farklı olduklarını belirten Ertan Sütçü, “Hedefimiz farklıdır. Önce yaşanabilir bir Türkiye diyerek, milletimizin gönül zenginliğini ülkemizin yeraltı ve yerüstü kaynaklarıyla bütünleştirerek, yeniden büyük bir Türkiye idealini taşırız. Bu kadarla da kalmayız, yeni bir dünya kurarak bütün insanlığın saadeti için çalışırız. Sistemimiz de farklıdır. Bugün 100 alması gereken insanımıza 8 veren bir sistemin varlığını biliyoruz. Bunu değiştirmek ve 100 alması gerekene 100 vermek için siyaset yaparız. Diğerleri, 8 verilen insanımıza 9 vaat ederek farklı olduklarını ispatlamaya çalışırken, biz geri kalan 91'in niye verilmediğini sorgularız. Çünkü hakkı üstün tutarız” şeklinde konuştu.

Milletin maddi ve manevi beklentilerini hayata geçirmek için canla başla çalıştıklarını ifade eden Sütçü, Saadet Partisi’nin işbaşına gelmesi halinde, özlenen tablonun gerçekleşeceğini dile getirdi. Ertan Sütçü, sözlerine şöyle devam etti; “Milletimiz, ekonomide ve dış politikadaki olumsuz gelişmelere bir kalkan, bir fren olma noktasında tek adresin kim olduğunu yeniden idrak etmiştir. Milleti kucaklayan, şefkatle ve azimle yol alan Saadet Partisi kadroları, bugüne kadar bu ülkede efsane hizmetler yaparak, bunu ispat etmiştir. Dolayısıyla bu seçim bir anlamda vefa seçimidir. Hizmette yine çığır açmak için, milletimizden yetki ve fırsat istiyoruz”

Editör: TE Bilişim