İlçe Müftü Vekili İs

İlçe Müftü Vekili İsmail Yıldırım, dün Cuma namazı öncesi İshakpaşa Camiinde verdiği vaazın ardından ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ çerçevesinde Müftülük personeli, Kur’an Kursu öğretmenleri ve İnegöl’deki çeşitli camilerin imamlarının indirmiş olduğu 7 hatmin duasını cemaat ile birlikte yaptı.

Vaazında camilerin önemine yer veren Müftü Vekili Vaiz İsmail Yıldırım, cami yaptırmanın ve camilerde hizmette bulunmanın ne derece önemli olduğunu anlattı. Camilerin dini öneminin yanı sıra kültürel, sosyal, tarihi ve toplumsal öneminden de bahseden Yıldırım, millet olarak Allah’ın evi, Kâbe’nin şubeleri olan camilerimize sahip çıkmamız gerektiğinin altını çizdi.

Vaaz sonrası İshakpaşa Camii imamı İbrahim Karaman’ın Kur’an-ı Kerim tilavetini sunmasının ardından Müftü Vekili İsmail Yıldırım okunan hatmi şeriflerin duasını yaparken cemaat de el açıp “Âmin” dedi.

İsmail Yıldırım, konuşmasının sonunda hacı adayları için Cumartesi (bugün) ve Pazar günleri 9.00-12.00 saatleri arası Sani Konukoğlu Camiinde ‘Hac Semineri’ düzenleneceğini belirterek tüm hacı adaylarını seminere davet etti.

Yıldırım, ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ çerçevesinde önümüzdeki Pazartesi günü Müftülük olarak saat 14.00’de İnegöl Devlet Hastanesini, saat 15.00’de ise İnegöl Belediyesi Huzurevini ziyaret edeceklerini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim