EN İYİ HAKEM MİLLETTİR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İnegöl ilçe teşkilatı ile istişare toplantısı düzenledi. Önceki akşam Bursa´dan gelirken Babasultan mahallesi camiinde teravih namazını eda eden bakan Müezzinoğlu, namazın ardından İnegöl´e gelerek Royal Hotel´deki istişare toplantısına katıldı.

Saat 11.30´dak Royal Hotel toplantı salonundaki istişare toplantısına Bakan Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları katıldı.

SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRECEĞİZ

Toplantı öncesinde bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Seçimlerden sonra hem ilçelerimizi ziyaret ediyoruz ve vakit bulduğumuz zaman da ilçe de esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Bu akşam da İnegöl´e geldik. İlçe teşkilatımızla seçim sonuçlarını değerlendirmek hem de seçimden sonra yapacağımız çalışmaları birlikte paylaşmak adına bu akşam bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Vaktimiz olursa da esnafı ziyaret ederiz. Sahura kadar buradayız.” Dedi.

YENİDEN BİR YUKARI ÇIKIŞIN ALTYAPISINI OLUŞTURUYORUZ

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa ve İnegöl´deki AK parti oy oranının düşmesini de değerlendiren Bakan Müezzinoğlu, “Türkiye genelinde benzer bir düşüşümüz var. Bunu genel merkez ve il teşkilatlarımız olmak üzere değerlendiriyoruz. Siyaset bu sandık bu ama AK Parti adına girdiğimiz bu 10´ncu seçim. Bu seçimde de en yakın partiye 16 puan fark atmış bir siyasi partiyiz. Biz 2009 yılında da yüzde 38´lere kadar inmiştik sonra yüzde 50´lilere çıktık. Yine şimdi yüzde 41´lere kadar indik. Bu yüzde 55´lere çıkmak için bir taban olacak inşallah. Değerlendiriyoruz. Nerede eksiğimiz, hatamız var, toplum da iletişimde ve vizyonumuzdaki eksiklikleri tamamlayacağız. Yeniden bir yukarı çıkışın altyapısını oluşturuyoruz.” Diye konuştu.

SEÇİMDE YİNE AK PARTİ SÜRECİ YENİDEN TEK BAŞINA DEVAM EDER

AK Partinin kendisinden sonra gelen iki siyasi partinin toplamından daha çok oy almış olan bir parti olduğuna dikkat çeken Müezzinoğlu, “Her hâlükârda birinci parti. İktidar devam edecekse AK parti ile devam edecek. Etmeyecekse yeni bir seçimde yine AK Parti süreci yeniden tek başına devam eder.” Şeklinde konuştu.

SİYASİ İSTİKRARI ÇIKAR ÇEVRELERİNE MAHKUM ETMEYEN ANLAYIŞLA…

Koalisyon sorusuna da yanıt veren Müezzinoğlu, “Koalisyon çalışmaları muhtemelen meclis başkanlığı oluştuktan sonra prosedür başlıyor. 5 günlük süre içinde meclis başkanını seçmek durumunda. Önümüzde 12 günlük bir süre var. Sürenin sonunda meclis başkanı ve başkanlık divanı oluştuktan sonra Cumhurbaşkanımız, en çok oyu alan birinci partisi olan AK Partinin Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu´na hükümeti kurması için görevlendirecek. Hükümeti kurabiliyorsa mesele yok. Kuramıyorsa ondan sonra CHP´ye verir. O da kuramıyorsa o zaman bakarız seçime mi gidilir farklı formüller mi düşünülür onu süreç gösterecek. AK Parti kiminle koalisyon kurar? Ülkenin menfaatlerini merkeze alan milletin menfaatlerini merkeze alan ekonomik ve siyasi istikrarı çıkar çevrelerine mahkum etmeyen anlayış hangi siyasi parti de varsa onunla koalisyon kurar. Dolayısıyla merkez de istikrar önemli. Çünkü Türkiye´nin son 13 yılında en büyük kazanım istikrardır. İstikrar varsa ekonomik kalkınma vardır. Ekonomik kalkınma varsa 78 milyon düne göre bu gün daha iyidir. Bu güne göre de yarına daha iyi olur. Bu arada tereddütlerine ‘Ah Türkiye´de istikrar bozulursa ne olur´ korkusu var. Dolayısıyla bu millete bedel ödetmeyecek hem siyaseten istikrar hem de ekonomik istikrarı merkeze alan siyasi anlayış kimde varsa onunla ortak bir koalisyon kurulabilir.” Dedi.

EN İYİ HAKEM MİLLETTİR

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan´ın “Siyasetçiler bu işi çözemezse millet bu işi çözer” söyleminin hatırlatılması üzerine Bakan Müezzinoğlu, “Netice de koalisyon millet adına milletin geleceği adına sağlıklı yürüyecek bir koalisyon oluyorsa netice kurulur ve devam eder. Ama bu olmuyorsa netice de millete yeniden gidilir. Cumhurbaşkanımızın da söylediği bu. Cumhurbaşkanımız da bir an önce sağlık bir koalisyon hükümetinin kurulmasını ama kurulamıyorsa da erken seçime gidilir söylemini yapmıştır. Netice de siyasetçilerin yapamadığını şayet yapamazlarsa millet yapar. En iyi hakem millettir.” Diye konuştu.

UZUN VADEDE CUMHURBAŞKANI…

Seçim öncesi “Yüzde 75 alırsak Cumhurbaşkanını İnegöl´e getirmek boynumun borcu olsun” açıklaması hatırlatılarak “Cumhurbaşkanı İnegöl´e gelecek mi?” sorusuna yanıt veren Bakan Müezzinoğlu, “Şuandaki süreçte kısa vadede bir takvim söylemek mümkün değil ama uzun vade de planlamaların içine alınır.” İfadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim