Betonlaşmanın artmasıyla birlikte çocukların oyun ve eğlence alanları daralırken, İnegöl Belediyesi geleceğin yetişkinleri olan çocuklara yeni oyun alanları ve yeşil alanlar oluşturmak için adeta seferberlik başlattı. Onlarca çocuk parkı, fitness alanı ve yeşil alanı başta çocuklar olmak üzere İnegöl halkının hizmetine sunan İnegöl Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi´nin çocuklarına da güzel bir park hediye etti. Atalay Sokak´ta yapımı süren çocuk parkı ile fitnes alanı ve yeşil alan çalışması Ağustos ayı itibariyle tamamlandı. Oyun alanının hizmeti girmesiyle birlikte mahallenin çocukları parka akın etti.

ÇOCUKLAR FUTBOL SAHASI İSTEDİ

Çocukların güvenle vakit geçirebileceği parkın oluşması mahalle sakinlerini de mutlu ederken, Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu hizmete giren Atalay Sokaktaki parkı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Mahalle sakinleri ve çocuklar tarafından karşılanan Adil Kansu, mahallenin minikleriyle sohbet edip başka istekleri olup olmadığını da sordu. Çocukların futbol sahası talebi üzerine Kansu, uygun bir yer olup olmadığının araştırılması konusunda talimat verdi.

SOSYAL YAŞAMA HAYAT VERİYORUZ

Parktaki inceleme sonrası bir açıklama yapan Adil Kansu, İnegöl´ü yaşanabilir modern bir kent olarak geleceğe taşımak için bu zamana kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini hatırlattı. Belediye olarak, halkın taleplerini ön planda tutarak çalıştıklarını kaydeden Kansu, “Bu kapsamda ilçenin yaşam kalitesini artırmaya yönelik şehrin farklı noktalarında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İnegöl Belediyesi olarak mahallelere nefes aldıracak çalışmalarımızla sosyal yaşama hayat veriyoruz. Bu kapsamda şehri rahatlatacak dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız ise kentin her alanında artarak devam ediyor. Kent görsellerine ve estetiğine önem veren Belediyemiz, bu kapsamda özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği projelerle şehrimizi yeniliyor ve şehrimize vizyon katıyor. Özellikle günümüzde betonlaşmanın yaygınlaşmasıyla şehir hayatının en büyük sorunlarından biri olan yeşil alan, çocuk oyun parkı ve dinlenme alanı azlığına çözüm üretmek amacıyla ve halkımıza daha kaliteli bir kent yaşamı sunma gayretiyle bir bir bu alandaki projelerimizi hayata geçiriyoruz” dedi.

65 BİN TL´YE MAL OLDU

Cumhuriyet Mahallesi Atalay Sokakta bu projelere bir yenisini daha eklediklerini dile getiren Adil Kansu, “Bugün de çocuk parkı projelerimize bir yenisini daha ekleyerek Cumhuriyet Mahallesi Atalay Sokakta tamamlanan çocuk parkı fitness ve yeşil alanımızı halkımızın hizmetine sunmanın sevincini birlikte yaşamak için buradayız. Burada yapılan çalışmaları sıralarsak; söz konusu olan çocuk oyun ve fitness alanı, hazırlanan peyzaj düzenleme projesi çerçevesinde 770 metrekare alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında 145 metrekarelik çocuk oyun alanı, 85 metrekarelik fitness alanı, 190 metrekarelik yeşil alan ve 350 metrekarelik sert zemin alanı bulunmaktadır. Projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan yetişkin ağaçlar dikilmiş ve yeşillendirme çalışmaları alanının tüm kısımlarında tamamlanmıştır. Bitkilendirme çalışmasında; çınar, ıhlamur, erguvan, alev çalısı ve taflan bitkilerine yer verilmiştir. Yeşil alan çalışmasının dışında kalan bölgede yürüyüş alanı uygulaması için kırmızı, beyaz ve siyah renkli dikdörtgen formlu parke taş uygulamasına yer verilmiştir. Alanyurt Cumhuriyet Mahallesi Atalay Sokak Çocuk Oyun ve Fitness Alanı düzenleme uygulamamız 2016 yılı Ağustos ayı itibari ile tamamlanmıştır. Bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 65 bin TL´dir. Ayrıca Fen işleri Müdürlüğü de meydan alanının dışında kalan yol kısımlarında asfalt kaplama, asfalt yama ve menfez çalışmalarında bulunacaktır” diye konuştu.

Adil Kansu, benzer alandaki diğer çalışmalar olan Hamidiye Mahallesi Kaplan Sokak otopark ve çocuk oyun alanı düzenlemesi ile Akhisar Mahallesi İlham Sokak çocuk oyun alanı düzenlemesinin de devam ettiğini sözlerine ekledi.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Park incelemesinde hazır bulunan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı İbrahim Bağcı´da İnegöl Belediyesine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Muhtar Bağcı, “Bu park mahallemize yapılan ikinci park. Mahalle sakinlerimiz de buralara sahip çıkacaklardır. Kendi evleri gibi koruyup kollayacaklardır” dedi. YAVUZ YILMAZ

 

Editör: TE Bilişim