Türkiye Cumhuriyetin

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 86. yıl dönümü, 29 Ekim 2009 Perşembe günü bütün yurtta olduğu gibi İnegöl’de de  gerçekleştirilecek Cumhuriyet Bayramı törenleriyle kutlanacak.

Kaymakam Durmuş Gençer Başkanlığında, Garnizon Komutanı Mehmet Terzi, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Jandarma Bölük Komutanı İbrahim Yağız, Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Şube Müdürü Tahsin Çetinkaya, Yunus Emre Lisesi Müdürü Yazdan Taşdemir ve Beden Eğitimi öğretmeni Zühal Zekoviç’ten oluşan Kutlama Komitesinin hazırlamış olduğu programa göre Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 28 Ekim 2009 Çarşamba günü (Bu gün) saat 13.00’de Atatürk Anıtı önündeki Çelenk Sunma töreniyle başlayacak.

29 Ekim 2009 Perşembe günü ise törenler sabah saat 09.00 ile 09.40 arasında Kaymakamlık toplantı salonundaki Cumhuriyet Kokteyli ile başlayacak. Kaymakam Durmuş Gençer’in saat 09.40 ile 09.50 arasında tebrikleri kabulünün ardından saat 10.00 da Hükümet Meydanında törenlere devam edilecek.

Öte yandan, Belediye Başkanlığı tarafından Hükümet Meydanındaki tören alanının hazırlanması çalışmalarına ise dün başlandı. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, protokol tribünleri Atatürk Bulvarında Kaymakamlık binasının karşısına yerleştirildi. Atatürk Anıtı önündeki Çelenk Sunma töreniyle ilgili hazırlıkların da tamamlandığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim