İnegöl’de Kent Müzesi yakınlarında bir işyerine yönelik pompalı tüfekle düzenlenen saldırıda yaralanma olayına karışan iki kişinin yargılanması tamamlandı. Pompalı tüfekle yaralanması sonucunda iki ayağını kaybeden A.Ö.’nün davasının sanıkları önceki gün son kez hakim karşısına çıktılar.
Olayın tutuklu sanıkları A.M. ve İ.U., dün İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.


ATEŞ ETTİĞİNİ İTİRAF ETTİ
Savunma yapan Sanık A.M., “Katılan Oğuz Yaşa alacağını istemek amacıyla olaydan 3-4 gün önce sanık İlhan’ın kasap dükkanına geldi. Aralarında yüksek sesli konuşmalar geçti. Meseleyi tatlıya bağlamak için Oğuz’un dükkanına dört kişi gittiklerini, dükkanda müşterilerde vardı, tütün var mı diye sorduk, oda bize ‘ben adam olana veririm, adam olun’ diye cevap verdi. Bende elimi masaya vurdum. Masanın üzerindeki cam kırılmış. Dükkan içinde oturanlarla birlikte aramızda sözlü tartışma yaşanmaya başladı. Şahısları tehdit etmemiz, para istememiz söz konusu değildir. Dükkandan çıkıp evlerimize gittik, ertesi günü bizi telefonla aradılar, tehdit ettiler, biz daha sonra meseleyi konuşmak için Oğuz’un babasının yeri olduğunu zannettiğimiz iş yerine gittik, katılan Ali bize ‘şerefsizler’ diye bağırdı. Sonra dükkanın içine girdi. Dükkanın içinden fırlattığı cisim sol omuzuma geldi, olay anında çok alkollü olduğum için ne gördüğümü hatırlayamıyorum. Tahta parçası sol omuzuma gelince ben arka koltuktaki tüfeği elime almıştım. Katılan Ali üzerime doğru gelince ona ateş etmek istedim, ancak araya diğer sanık İlhan girdi. 4 ya da 5 el ateş ettim. Ondan sonra arabaya binerek diğer sanıkla beraber kaçtık.” Dedi.
Sanık İ.U. “Benim maddi açıdan sıkıntım yoktur. Bir alacak uğruna bu kadar ağır eylemlere katılmam söz konusu değildir” dedi.
Mahkeme heyeti sanıklar hakkında karar verdi. Sanıklar İlhan U.'ya 15 yıl 6 ay, Aziz M.'ye 15 yıl hapis cezası verildi.

Editör: TE Bilişim