İnegöllü yönetmen Hasan Kandemir´in belgeselini hazırladığı Nail Şenyiğit´in ibretlik hayat mücadelesi. İnegöl´e bağlı Esenköy mahallesinde yaşayan Şenyiğit, 45 yıl önce komşusunun inşaatında dinamitle taş patlatırken geçirdiği kaza sonucu iki gözünü ve bir kolunu dirseğinin üstünden kaybetti. 70 gün hastanede tedavi gördükten sonra iyileşip evine dönen Şenyiğit, kaybettiği gözlerini asasının ucuna takıp kararan dünyasını yeniden keşfetmeye, yeniden tanımaya, özrüne, kaderine yenilmeyip dünyasını yeniden kazanmaya karar verdi.

TARLA ONU HAYATA BAĞLADI

Evine 4 kilometre mesafede olan tarlası onu yeniden hayata bağladı. Bu yolu kar, kış, yağmur, çamur, güneş demeden çoğu zaman asasının rehberliğinde tek başına, zaman zaman da eşi Mükerrem Şenyiğit ile birlikte kat eden Şenyiğit, tarlasına ektiği ürünleri yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

150 METRE İLERİDE KOLUMU BULDULAR

45 yıl önce yaşadığı olayı anlatan Nail Şenyiğit, “O zamanlar inşaatta taşı patlatırken, bu kazayı yaşadık. Taş parçaları beni fırlattı. O sırada kolum yerinden koptu. Göremiyordum. 150 metre ileride kolumu buldular. Hastaneye kaldırıldım. Tedaviler sonucunda iki gözümü tamamen kullanamadım. Sol kolum yok artık. 45 yıldır bu şekilde yaşamaya çalışıyorum. Her gün neredeyse tarlama gelip, zaman geçiriyorum. Fidanlarımı yetiştiriyorum” dedi.

Nail Şenyiğit´in hayatını belgeselleştiren Yönetmen Hasan Kandemir ise, “2015 yılında kendisini tesadüfen tanıdım ve özellikle evinden 4 kilometre uzakta tarlasına tek başına yaya olarak gidip gelmesinden, orada bu haliyle çalışmasından çok etkilendim. Bu yüzden de daha o gün belgeselini çekip sağlam insanlara ibretlik, özürlü olanlara da moral kaynağı olmasını arzuladım” dedi.

ŞÜKRETMELİYİZ

Kandemir, “Sağlığı, sıhhati yerinde olanlardan, özrü olmayanlardan şunu rica ediyorum. Lütfen 5 dakika gözlerini bağlayın ve evinizden çıkmadan, sadece evdeki bazı ihtiyaçlarınızı gidermeye çalışın. Eminiz ki bunu yaptığınızda hem Nail amcamızın neyi başardığını, hem de onun hayatını belgesel haline getirip neden paylaşmak istediğimizi çok iyi anlayacaksınız. Hayatta mutlu olmanız için çok sebep var. Nail amcamız ve onun gibi birçok özürlü insanın ibretlik hayat hikayesi de Allah´a bizlere sunduğu sayısız nimetlere ne kadar şükretmemiz gerektiğinin en somut örnekleridir” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim