Gaziler Deha öğrencilerine Gaziliğin anlam ve önemini anlattılar. Deha Kids öğrencilerinin hazırlamış olduğu soruları yanıtladılar ve minik öğrencilerle bir araya gelerek duygusal anlar yaşadılar.

İnegöl Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selami Seymen, "Bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizi hatıralarını yüceltmek, onlara minnet şükran duygularımızı ifade etmek milletimizin en büyük görevidir. Bir eğitim yuvası olarak bu konuda ki hassasiyetlerinden dolayı değerli Deha Kids Ailesini tebrik ediyorum. Henüz bu yaşlarda edindirdikleri vatan ve millet sevgisi bize gösterdikleri hassasiyet bizleri duygulandırdı” dedi.

Kurumun Kurucusu Serap Alicik ise “Gazilerimiz bu vatan için canı pahasına savaşmış ve sağ dönmeyi başarabilmiş kahramanlardır. Bu unvanı herkes veremez ve sadece devlet tarafından verilir. Nitekim Kemal Atatürk gazi unvanını alan bir komutandır, böylelikle Atatürk tarihe adını Gazi Mustafa Kemal Atatürk olarak yazdırmıştır. Türk milleti asil, yüce ve bağımsızlığı seven bir millettir. Hiçbir şart altında esareti ve kısıtlanmayı kabul etmemiştir ve bu yüzden birçok savaşa girmek durumunda kalmıştır. Cesur Türk milleti, vatanı uğruna savaşmış ve savaşlardan şehit veya gazi olarak çıkmıştır. Türk milleti tarih boyunca kendinden asker olarak bahsettirmiş bir milletir. Dolayısıyla Gazilerimizi her daim hatırlatmak biz eğitimcilerin asli görevlerindendir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim