Eğitim Bir-Sen İnegöl temsilciliği, 27 Mayıs 1960 darbesini 60'ıncı yıl dönümünde bir kez daha kınadı. Başkan Sinan Aktaş, millet iradesinin temsilcisi olarak Hakk'ın rahmetine kavuşan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı rahmetle yâd etti. Milletin bir daha böylesi kara günler yaşamamasını temenni eden Aktaş, yeni adıyla açılacak olan Demokrasi ve Özgürlükler Adası için hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Demokrat Parti, 1946'da Türkiye'nin çok partili hayata geçmesinin ardından1950'de aldığı oy oranıyla tek başına iktidara geldi ve iktidarda kaldığı süreç boyunca da hem demokrasiyi sağlamlaştırdı hem de atılımlarıyla büyük Türkiye idealinin de ilk nüvelerini verdiğini ifade eden Eğitim Bir-Sen inegöl İlçe Başkanı Sinan Aktaş, "Ancak buna rağmen DP'nin kesintisiz 10 yıllık iktidarının son dönemlerinde, ülkede gerilim ve kaos oluşturmak için bazı mahfiller sürekli çalıştı. Bazı subayların oluşturduğu Milli Birlik Komitesi, "DP'nin ülkeyi gitgide bir baskı rejimine ve kardeş kavgasına götürdüğü" iddiasıyla 27 Mayıs'ta sabaha karşı darbe yaptı. Böylelikle eşi benzeri görülmemiş bir hınç, zulüm, işkence, hüzün ve yargısız infazlar başlamış oldu" şeklinde konuştu.

Türkiye'ye büyük acı yaşatmaya kodlanan askeri vesayetin sahipleri, yalanlar ve iftiralarla millî iradeyi kafese aldığını ve en büyük insanlık suçunu işlediğinin altını çizen Acar, "27 Mayıs'tan sonra kurulan düzmece mahkeme, Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı darağacına gönderdi, Cumhuriyeti vesayet rejimine dönüştürdü" dedi. Hukukun katledildi, demokrasinin ayaklar altına alındığı, millet iradesinin üzerine ipotek konulduğunu belirten Aktaş, demokrasi tarihinin bir kez daha kirletildiğini önemle vurguladı.

Açıklamasının sonunda, millî iradeye karşı yapılmış tüm suikastların anası ve kaynağı olarak belirten 27 Mayıs darbesini bir kez daha kınayan Eğitim Bir-Sen ilçe Başkanı Sinan Aktaş, milletin bir daha böylesi kara günler yaşamamasını temenni ederek yeni adıyla açılan Demokrasi ve Özgürlükler Adası için de hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim