AK Parti İnegöl İlçe

AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı tarafından başlatılan Siyaset Akademisi, yeni yeni konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleştirilen 'Deneyim paylaşımı' konulu dersinin konuğu, AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Reha Denemeç'ti. Denemeç, Osmanlı tarihinden başlayarak, Cumhuriyet tarihi, çok partili dönemler hakkında bilgiler verirken, hükümetin sosyo-ekonomik boyutlarına, savaş stratejilerine kadar değindi. Denemeç, AK Parti’nin tabelasını astığı ilk kentin İnegöl olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, bazı yönetim kurulu üyeleri ve Meclis üyeleri ile partililer katıldığı Siyaset Akademisinde konuşan Reha Denemeç, AK Parti tüzüğüne göre Meclis'te üç dönemini dolduranların yerini gençlere devrettiğini söyleyerek, "Üç dönemini dolduranlar siyasette varlıklarını ispat edebilirlerse bir dönem sonra bir daha gelebiliyor. Onun için yeni gelenlerin işi sıkı tutması lazım. Benim Meclis'teki üçüncü dönemim. Artık bayrağı genç arkadaşlara devredeceğim. AK Parti'nin kan değişimini başaran bir parti olduğunu, 2002'den bugüne Milletvekili olarak devam eden 75 kişinin bulunduğunu belirtmek istiyorum. AK Parti, Türkiye'de bunu gerçekleştiren ilk siyasi partidir" dedi.
“Üç dönem kıstasını yerine getirirsek kurumsallaşmış bir parti olarak Türkiye'yi daha ileriye taşıyabiliriz” diyen Denemeç, sunumunda Orta Çağ'ın kapandığı dönemden bu yana siyasi tarihi etkileyen olaylar hakkında verdi. Osmanlı'nın son dönemi ve Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne siyasi partilerin ortaya çıkışını tetikleyen gelişmelerden söz eden Denemeç, Türkiye'de darbelerle oluşturulan vesayet sisteminin güçlü siyasi parti istemediğini, sandıkta başarı elde edenlere karşı siyaset dışı müdahaleler yapıldığını kaydederek, "27 Haziran 2011 seçimleriyle artık sandığın rövanşı ancak bir sonraki seçimle alınır. Bu normalleşme çok önemli bir adım, bu noktaya kolay gelmedik" diye konuştu.
AK PARTİ DÜNYA MARKASIDIR
1980 darbesi sonrası sivil bir hükümet kuran Turgut Özal'ın Başbakan olmasının ardından PKK olaylarının başladığını, Cumhurbaşkanlığına geçmesinden sonra ise terör olaylarına suikastların da eklendiğine işaret eden Denemeç, bu dönemde Anadolu topraklarının fay noktaları olan Türk-Kürt, Sünni-Alevi, laik-antilaik tartışmalarını tetikleyen olayların çıktığını, hükümetleri aciz göstermeyi amaçlayan bu olayların Türkiye'yi 28 Şubat'a taşıdığını ileri sürdü. AK Parti'nin bir dünya markası olduğunu, bunun omuzlarına büyük sorumluluk yüklediğini vurgulayan Denemeç, "Türkiye'yi izliyorlar, ne yaptığına bakıyorlar. Bizden beklentisi olan çok büyük bir kitle var. Onların taleplerine de cevap verebilecek sorumlulukta iş yapmamız lazım" şeklinde konuştu.
Reha Denemeç, dünya genelindeki oluşan milliyetçi hareketlerden Osmanlı, Avusturya, Macaristan ve Rusya'nın etkilendiğini söyleyerek, 1839 yılında çıkarılan Tanzimat fermanı ile Osmanlı'da din, dil, ırk farkının gözetilmeyerek önemli bir atılımın yapıldığını kaydetti. Denemeç, 1946 yılında yapılan Yalta konferansının çok partili döneme geçişle alakalı önemli bir etkisinin olduğuna da dikkat çekti. 
AK PARTİ’NİN TABELASINI ASTIĞI İLK YER İNEGÖL
AK Parti’nin tabelasını astığı ilk kentin İnegöl olduğunun altını çizen Denemeç, ardından tüm Türkiye’de AK Parti’nin tabelalarını asmaya başladıklarını da sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim