İş-Kur, kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere hibe desteği veriyor. 14 Haziran 2019 tarihinde başvuruların son bulacağı desteklemeler kapsamında İş-Kur görevlileri, denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülere yönelik eğitim verdiler.

Hibe desteği alarak kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlüler için başvurular alınmaya başladı. 2019 yılının 2. dönem hibe programında kendi işini kurmak isteyen engellilere 50 bin, eski hükümlülere 38 bin 370 lira hibe destek imkanı var.

Kendi işini kurmak isteyen engelliler ve eski hükümlüler projelerini 14 Haziran günü mesai bitimine kadar elden veya posta yoluyla teslim edebilecek. Proje başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin, en az yüzde 40 oranında engelli sağlık kurulu raporuna sahip olması gerekiyor.

İş-Kur İnegöl Şube Müdürlüğü ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ortaklığında engelli ve eski hükümlülere yönelik olarak hibe programı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bilgilendirme toplantısında şu bilgiler verildi; “Kendi işini kurmak isteyen engelliler, üretime katkıda bulunarak öncelikle kendi geçimlerini sağlamak sonra da yeni istihdamlara aracılık etmelerini temin etmek amacıyla Komisyona sunacakları projelerde; işyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 3.000 TL. Sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, tanıtım ve kira) en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 11.000 TL. Sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ara madde, sarf malzeme, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dâhil en fazla 36.000 TL destek sağlanmaktadır. Bir iş yeri kurarak geçimini sağlamak isteyen eski hükümlüler ise yayınlanan başvuru rehberine göre hazırlayacakları projelerini Denetimli Serbestlik veya Koruma Kurulları üzerinden Komisyona sunmaları ve projelerinin kabul edilmesi halinde uygun görülen projelere vergiler dâhil en fazla brüt asgari ücretin 15 katı tutarında ‘kuruluş desteği’ sağlanmaktadır.”

Editör: TE Bilişim