İnegöl’ün yıllardır çözülmeyen altyapı sorunu için Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından altyapı ihalesini gerçekleştirdi.

İnegöl’ün alt yapı çalışmaları için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden ilk adım atıldı.  Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BUSKİ) İnegöl’ün içme suyu ile alakalı ihaleyi gerçekleştirdi.

İnegöl içme suyu şebekesi ve iletim hatları inşaatı ihalesi dün gerçekleşti. BUSKİ Genel Müdürlük ihale toplantı salonunda gerçekleşen ihaleye 5 firma katıldı. 5 firmanın tekliflerinin komisyon tarafından değerlendirildiği, komisyon raporu doğrultusunda önümüzdeki günlerde sonucun açıklanacağı öğrenildi.

3,5 SENE SÜRECEK

BUSKİ tarafından açıklanan ihale ilanında yapılan açıklamada inşaat döneminin 900 takvim günü ve devamında ise 12 aylık süreçte kusur sorumluluk, garanti, bakım ve işletme süresi olarak açıklandı.

ETAP ETAP YENİLENECEK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün altyapısını sil baştan yenileyecek olan yaklaşık 150 milyon TL’lik yatırımın ihalesini Kasım ayında yapacaklarını belirtmiş, altyapının etap etap yenileceğini toplamda 500 milyon TL harcanacağını söylemişti.

Editör: TE Bilişim