İnegöl'ün en büyük projesi İnegöl Kent Meydanı ve Belediye Hizmet Binası ihalesi yeniden yapıldı.
Yaklaşık 50 milyon lira ihale bedeli ile belediye tarihinin en yüksek maliyetli projesi olan ve yıl sonunda bitirilmesi planlanan yeni belediye binasındaki çalışmalar 2018 yılında durmuştu.
Yüklenici firma maddi sıkıntılar nedeni ile 2018 yılının Eylül ayında faaliyetlerini durdurmuş ve daha sonra şantiyesini kaldırmıştı.
Yaklaşık 2 yıl süren mahkeme sonucunda belediye yeniden ihale etti. Ankara menşei firmanın kazandığı ihalenin ardından çalışmalar yeniden başlayacak.
50 Milyon TL bedelle, 50 bin metrekare alanda yapılacak dev proje içindeKent Meydanı ve Belediye Hizmet Binası'nda, nikah sarayı, çok amaçlı salonlar, kafeteryalar, restoranlar, sergi salonları ve meclis toplantı salonu yer alacak.

PROJEDE REVİZYON

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Yeni belediye hizmet binamızın daha öncede ifade ettiğim gibi ihale aşamasına getirmek istediğimizi, etapladığımızı ifade etmiştik. İkiye böldük projeyi. Öncelikli olarak kaba çalışmanın bitirilmesi, arkasından diğer kalan işlerinin meydan düzenlemesiyle beraber bitirilmesi. Geçtiğimiz günlerde ihalemizi gerçekleştirdik. İhale sonuçlandı. Nihayetinde ihaleyle ilgili gerekli teknik süreler de beklendikten sonra ilgili kazanan firmayla süreç tamamlanmış, imzalar atılmış oldu. Bununla alakalı da firma yetkilileri şantiye sahasını gerekli incelemelerini yaparak bayram öncesinde şantiye hazırlıklarını gözlediler. Bayram sonrası da inşallah hızlı bir şekilde yapım sürecine başlanmış olacak. Tabi yani bir süresi oldu. Açıkçası kurumla alakalı elimizde olan süreçler değil, yani ilgili müteahhit birden fazla yapmış olduğu işler var, farklı farklı şehirlerde. Onlarla ilgili de bizler aksamaların olduğunu gördük. Yani nihayetinde hiçbir işletmeci bu halde kalmak istemez veya kurum olarak da ya da bizde işi yaptıran olarak da, bu durumda olmasını arzu etmeyiz. Tabi projemizde bu arada ufak tefek revizyonlarda yapmaya çalışıyoruz. Yerleşimlerle ilgili, oturumlarla ilgili. İçerisinde yine farklı bir kurgu oluşturulabilir mi? Fen işleri müdürlüğümüzün özellikle tamamen ben şantiye sahasında olmasını istiyorum. Orada çünkü sahayı yönetmek anlamında. İstifade edilen veya böyle boşa çıkartılabilen alanlar olursa  da bunları da yine böyle bir inovasyon, teknoloji merkezi, teknoloji transfer ofisi gibi kullanabilir miyiz gibi bir düşüncemiz var. Bunu da aynı zamanda müellif firma ile görüşmeleri yönetiyoruz. Çünkü proje müellifi mimarlık ofisi biliyorsunuz yarışma neticesinde bu projeyi hayata geçirmişti. Dolayısıyla mimarında bu noktada bu değişikliklerle ilgili olurlarını alarak süreci inşallah ama birinci etabın başladığını varsayıyorum artık. Allah’ın izni ile böyle 1,5 yıl gibi bir zaman içerisinde bitirmeyi de hedefleyeceğiz” dedi.

YENİ HÜKÜMET KONAĞI

Taban konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Yeni bir Hükümet Konağı binasına ihtiyacımız  var. Kesinlikle daha iyi ve güzel bir yapıda vatandaşlarımıza hizmet sunmalıyız diye düşünüyorum. Bununla ilgili de sayın Kaymakamımızın da, milletvekilimizin de, kıymetli ilçe başkanımızın da yürüttüğü çalışmalar var. Bunlarla alakalı tabi kaynak oluşturularak beraberinde yer, lokasyon seçimiyle beraber o süreçleri de izleyeceğiz. Bunları da sayın Kaymakamımızla da görüşüyorum. Beraberinde bu alanlarda da tabi yeni rekreasyon, peyzaj düzenlemeleri olması söz konusu olacak. Ama etaplandırılacak. Yani öncelikli olarak hedef yeni bir bina yapımı, yer seçimi gibi düzenlemeler olacak. Yine Kaymakam beyin bulunduğu lojman alanında da sağ olsunlar yine teşekkür ediyorum, gerçekten şehrimizde bu şehri seven, değer veren, katkı sağlayan herkese.”

Editör: TE Bilişim