AK Parti Bursa Mille

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Sağlık Bakanlığından 500 bin lira ödenek ve İl Özel İdaresinden de 150 bin lira destek çıkarılarak işe başlanan İnegöl Devlet Hastanesi 22 yataklı Yoğun Bakım Ünitesinin ihalesinin yapıldığını bildirdi. Önceki gün Gazetemizin Sahibi ve Sorumlu Genel Yayın Müdürü, İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım'ı makamında ziyaret eden Milletvekili Şahin, İnegöl’e getirilecek hizmetlerle ilgili müjdeler verdi.

İnegöl Devlet Hastanesinin acil ihtiyacı olan Yoğun Bakım Ünitesi için, 500 bin TL ödeneğinin çıkarılmasını sağlayan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İnegöl Devlet Hastanesi için ısrarla takip ettiği ve sonuçlanma aşamasındaki 22 yataklı Yoğun Bakım Ünitesi ile 2 izolasyon odasının 2012  yatırım programına alınmasını sağladıklarını ifade etti.

22 Yataklı Yoğun Bakım Ünitesi ihalesinin 22 Şubat 2012 Çarşamba günü gerçekleştirildiğini kaydeden Milletvekili Şahin, "Teklifler alındı. Komisyon değerlendirme yapıyor. İnşallah bir sıkıntı olmadan en kısa zamanda 22 yataklı ve 2 İzolasyon odası bulunan Yoğun Bakım Ünitesini İnegöl Devlet Hastanemize kazandıracağız" dedi.

Sağlık Bakanlığında yaptığı girişimler neticesinde, İnegöl Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi için genel bütçe imkanlarından 500 bin TL ödenek çıkartılmasını sağladığını ifade eden Şahin, “Biz de yoğun emeklerle çıkartılmış olan ödeneğin kullanılabilmesi için, görüşmeler yaptık ve 500 bin TL’lik ödeneğin Bursa İl Özel İdare hesabına aktarılması ve ihalesinin 2012 yılında yapılarak kullanılması hususunda mutabık kaldık. Ankara'dan 500 bin lira, İl Özel İdareden de 150 bin lira gibi bir ödenek çıkarttık. Sağlık Bakanlığımız da söz konusu ödeneği serbest bırakarak, İl Özel İdaresi hesabına aktarmıştır. Yoğun Bakım Ünitemizin yetersizliğinden kaynaklanan aksamaların artık yaşanmayacağını ümit ediyor, İlçemiz adına İnegöl Devlet Hastanesine sağlanacak bu hizmetten dolayı Sağlık Bakanlığımıza şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HOCAKÖY BARAJI ÇALIŞMALARI HIZLANDI

1990’lı yıllarda yapımına başlanan Babasultan Barajındaki çalışmaların AK Parti iktidarı ile hız kazandığını ve bugünkü su tutulmuş duruma getirildiğini söyleyen Şahin, "Sadece bu barajda değil, İnegöl’ün içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Hocaköy İçme Suyu Barajı konusunda da çalışmalarımız hızlandı. Şu anda planlama bitti. Belediye ekipleri ÇED raporunu çıkarıyorlar. Çok az kaldı. ÇED raporunu aldığımız zaman, buradan Bölge Müdürlüğünden, Genel Müdürlüğe konuyla ilgili yazışmaları tamamlayacağız. Ondan sonra Hocaköy Barajının da projesine çıkacağız. Bakanımız bununla alakalı bana söz verdi. Bakanımız, 'Allah nasip ederse, orayı sana bitirteceğim' diye söz verdi" şeklinde konuştu.

ORHANİYE'YE YAPILACAK OKULLA İLGİLİ DOSYALARI BAKANA İLETECEK

Orhaniye mahallesine yapılması planlanan bir Okul binası ile alakalı hazırlanan dosyaları, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım ile birlikte inceleyen Milletvekili Şahin, bu okulun yapımını 2012-2013 yatırım programına aldırmaya çalışacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim