Türkiye Elektrik İle

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Bursa İşletme ve Bakım Müdürü Zafer Girgin yaptığı açıklamada, İnegöl Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bulunan ve  İnegöl’ün elektrik enerjisinin yönlendirildiği Trafo Merkezinde yapılacak çalışmalar nedeniyle, 22 Nisan 2012 Pazar günü (Yarın) saat 08.00-13.00 arasında İnegöl şehir merkezi, tüm kasaba ve köyleri ile OSB'de elektrik kesintisi olacağını belirtti.
İnegöl şehir merkezi ile tüm kasaba ve köylerindeki elektrik ihtiyacının İnegöl Trafo Merkezinde bulunan 100'er MVA'lık 2 adet trafo ile sağlandığını ifade eden TEİAŞ Bursa İşletme ve Bakım Müdürü Zafer Girgin, "Bu trafolardan bir tanesi OSB'nin ihtiyacını, diğeri de tüm İnegöl'ün ihtiyacını karşılamaktadır. Organize Sanayi Bölgesinin enerji ihtiyacını karşılayan 100 MVA'nın kapasitesi dolduğundan, OSB'deki büyüme ve gelişme devam ettiğinden, enerji kapasitesinin de yüzde 50 arttırılması gereği ortaya çıkmıştır. Bu yüzden TEİAŞ İnegöl Trofa Merkezine 50 MVA'lık bir trafo daha ilave edilecektir. Yapılacak trafo ilavesinin maliyeti yaklaşık 2 milyon 500 bin TL olup, bu maliyetin yarısı TEİAŞ tarafından, geri kalanı da OSB Yönetim Kurulunca karşılanmaktadır. Ancak OSB'nin ödediği bu bedel TEİAŞ'a ödenen İletim Sistem Kullanım bedelinden mahsup edilmek suretiyle yaklaşık 1,5 yıllık süre içerisinde OSB Yönetimine geri ödenecektir. Bu çalışma neticesinde hem OSB'nin enerji ihtiyacı karşılanmış olacak, hem de İnegöl'ü besleyen 100 MVA'lık trafolarda arıza ya da problem çıkması halinde yeni bir alternatif daha sunulmuş olacaktır" dedi.
Bu kadar büyük bir trafonun İnegöl elektrik sistemine bağlanmasının riskli ve uzun elektrik kesintileri gerektiren bir süreç olduğunu belirten Zafer Girgin, "Ancak TEİAŞ Müdürlüğümüzce yapılan planlamalar neticesinde trafonun sisteme bağlanması 2 safhaya ayrılmıştır. Bu safhalardan birincisi yani trafonun 34 bin 500 Voltluk bağlantıları 25  Mart 2012 Pazar günü yapılan 5 saatlik kesinti ile gerçekleştirilmiştir. Bu hafta sonu ise yani 22 Nisan 2012 Pazar günü (Yarın) yapılacak 5 saatlik kesinti ile de trafonun geri kalan 154 bin Voltluk bağlantıları ve servise alma işlemleri ile yeni 50 MVA'lık trafo da hizmet vermeye başlayacaktır. Dolayısı ile 50 MVA'lık trafonun servise girebilmesi için 22  Nisan 2012 Pazar günü (yarın) saat 08.00 ile 13.00 arası İnegöl şehir merkezi, tüm kasaba ve köyleri ile Organize Sanayi bölgesinde elektrik kesintisi uygulanacaktır" diye konuştu.
Girgin, OSB’deki elektrik kesintisinin, diğer bölgelerden farklı olarak akşam saat 18.00 civarlarına kadar sürebileceğini de sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim