yapılan genel kurul toplantısında Osman Çiçekfidan Başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu, ilk toplantıda görev dağılımını gerçekleştirdi.

Genel Kurulda, dernek Başkanlığını bu güne kadar başarıyla yürüten Osman Çiçekfidan, 3 yıllık süreyle yeniden İnegöl Din Görevlileri Derneği Başkanlığına getirilirken, yeni Yönetim Kurulu dernek lokalinde toplanarak görev dağılımını yaptı. Görev dağılımında, Başkan Yardımcılıklarına Recep Aydın ve Yücel Baykal, Genel Sekreterliğe Ayhan Kızmaz, Kur´an Kursları Sorumluluğuna Bahriye Ögcem, Mali Sekreterliğe Mehmet Ali Kahveci, Bilgi İşlem Sorumluluğuna Fehmi Akın, Halkla İlişkiler Sorumluluğuna Demirali Aydın, Sosyal İşler Sorumluluğuna Tahir Mutlu ve Basın Sorumluluğuna Şevket Boyrat getirildi. Denetleme Kurulu Başkanlığına Osman Çınar, Başkan Yardımcılıklarına Kerim Ağırman ve Ümmühan Azizoğlu seçilirken, Nazmi Özden ve Ali Genç Denetleme Kurulu üyesi oldular.

Derneğin yeni Yönetim Kurulu, Osman Çiçekfidan Başkanlığında Ramazan ayı öncesinde ilk istişare toplantısını yaparak, üyelerin birlik beraberliğini ve kaynaşmasını sağlayacak kararlara imza attı. Toplantıda, özellikle emekli olan Din Görevlileriyle bağın koparılmaması, kaynaşmanın sürekli olması açısından zaman zaman bir araya gelinmesi gerektiği konusunda fikir birliğinde varıldı. Ramazan ayı münasebetiyle yönetim kurulu üyesi Din Görevlilerinin özelikle iftar vaktinde ya da teravih namazında merkeze uzak mahalle camilerine giderek, Din Görevlisini ve cemaati ziyaret ederek, muhabbetin artırılması konusunda görüş birliği sağlandı. Müftülük ile işbirliği içinde Hastane, Huzurevi ve Dernek ziyaretlerinin yapılması, muhtaç insanlara yardım ulaştırılması konularında gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiği vurgulanırken, ayrıca Yaz Kur´an Kurslarına bir canlılık katmak üzere Cami ve Kur´an Kurslarında 1. Dönem kurs sistemine kayıtlı öğrencilerin katılımıyla Ramazan Bayramından sonra bir Futbol Turnuvası düzenlenmesi kararı alındı. Ramazan ayının vatana, millete, Müslümanlara ve bütün insanlığa sağlık, afiyet, barış ve huzur getirmesi temennileriyle toplantı sona erdi.

Öte yandan, Din Görevlileri Derneği Başkanı Osman Çiçekfidan tarafından Konukoğlu Camii Konferans salonunda üç saatlik bir seminer verildi.  Yaz Kur´an Kursların görev yapacak olan tüm Cami ve Kur´an Kursu öğreticilerine Diyanet İşleri tarafından hazırlanan görsel materyaller izlettirildi.

Dernek Başkanı Osman Çiçekfidan, “Bu sene Yaz Kur´an Kursları 22 Haziran tarihinde başlayıp, 21 Ağustos tarihinde sona erecek. Kayıtlar başlamış olup, öğrencilerimizin bir an önce kayıt yaptırmaları gerekmektedir” dedi.

 

Editör: TE Bilişim