Dün saat 10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilen Kan Bağışı Kampanyasına, İlçe Müftüsü Bayram Canbey, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gerçekleştirilen Kan Bağışı Kampanyasında, kan alım işlemleri Bursa Kızılay Kan Merkezinde görevli doktor Tanzu Çavuş, hemşireler Mustafa Manas, Neziha Özgeriş ve Elfide Savaş tarafından yapıldı.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Müftülüğü olarak Kızılay Derneği İnegöl Şubesi işbirliğinde kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirten İlçe Müftüsü Bayram Canbey, “Kutlu Doğum Haftası etkinliklerimiz devam ediyor. Bugün de Kızılay Derneği İnegöl Şubesiyle işbirliğinde ‘Kan Bağış Kampanyamız’ var. Bizim haftalarımızın olmazsa olmazı kan bağışı kampanyasıdır. Kana, vatandaşlarımızın, hepimizin ne zaman ihtiyacı olacağı belli değil, hazırlıklı olmamız anlamında hem kendimiz hem de halkımızı yönlendirmeye çalışıyoruz. Bugün de burada, din görevlileri derneğimizde ‘Kan Bağışı Kampanyası’ düzenledik. İlgi ve alaka çok güzel. Kızılay yetkilileri hiç boş zamanınız geçmedi diyorlar. İnşallah akşam saat 17.00’ye kadar bu böyle devam eder. En az 100-120 üniteye çıkabilirsek, güzel bir başarı olur. Kan Bağışı, Peygamber Efendimiz zamanında var mıydı, yok muydu tam net değil ama kan bağışı gerçekten bir yardımlaşma. En çok muhtaç olunan anda arıyorsun, bulamıyorsun. Para ile satın almaya kalkıyorsun, bulamıyorsun. Hazırlıklı olmamız lazım. Felaket anları, hastanelerdeki hastalarımızın ihtiyacının karşılanması anlamında olması lazım. Kan, insan bedeninde meydana gelen bir şeydir, para ile satılması caiz değil. Ancak bağış yoluyla verilmesi lazım. O anlamda sünnettir diyebiliriz. Bir ibadettir, yardımlaşmadır. İnsan öyle bir duruma düştüğünde parayı pulu gözü görmez ama bir ünite kan onu hayata döndürür. O anlamda çok önemlidir. Dolayısıyla vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz” dedi.

Kan Bağışı Kampanyasının 10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşeceğini ifade eden doktor Tanzu Çavuş ise, “Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Bursa Kızılay Kan Merkezi ile İnegöl Müftülüğünün işbirliğiyle bu kampanya düzenleniyor. Vatandaşlarımız yoğun ilgi göstermektedir. Hayat kurtarmak çok güzel bir duygudur. Bugün hala ülkemizde de, dünyada da zamanında ihtiyaç duyulan kan bulunamadığı için, hayatını kaybeden bir çok vatandaş olmaktadır. Bu anlamda kan bağışı çok önemlidir. Üretilemeyen tek ilaç ve yerine konulabilecek bir madde de henüz üretilebilmiş değildir. Vatandaşlarımızın göstermiş olduğu yoğun ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca İnegöl Müftülüğüne de göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı da teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim