8 Derslikli Okul Bin

İnegöl’ün orman köylerinden olan Dipsizgöl köyündeki öğrencilerin Taşımalı Eğitim Sistemi kapsamında başka yerlere taşınmasını önlemek, çocuklarının Dipsizgöl’de eğitim öğretim görmesini sağlamak için, kısa bir süre önce imzalanan protokol doğrultusunda köylülerin imece usulü yapımını üstlendikleri Dipsizgöl Köyü İlköğretim Okulu binasının inşaat çalışmaları devam ediyor.

Dipsizgöl’lülerden Eğitime İmece Usulü Tam destek

İnegöl bağlı Dipsizgöl köyü sakinlerinin, köyde kendi imkanlarıyla yapmaya başladıkları 8 derslikli ilköğretim okulunun protokolü, 25 Temmuz 2009 tarihinde yapılmıştı. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek olan Dipsizgöl köylüleri, protokol gereği kaba inşaatını tamamlamalarının ardından 8 derslikli Dipsizgöl İlköğretim Okulunu, Milli Eğitime teslim edecekler.

Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Kaymakam Durmuş Gençer ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, önceki gün Dipsizgöl köyüne giderek, köylülerin imece usulü kendi imkanlarıyla yapımını sürdürdükleri 8 derslikli ilköğretim okulunun inşaatında bir takım incelemelerde bulundular. Heyeti, Dipsizgöl köyü Muhtarı Tevfik Arslan, Okul Müdürü Sami Şengel ve çok sayıda köylü vatandaş karşıladı.

Dipsizgöl köyü Muhtarı Tevfik Arslan, inşaat çalışmaları ile alakalı heyete bilgiler verdi.

Muhtar Tevfik Arslan, “Köyümüzde 210 hanede 800 kişi ikamet ediyor. Bu kapsamda 200 öğrencimiz eğitim görüyor. Eski okulumuz 3 derslikli olduğu için 6, 7 ve 8. sınıfı okuyan öğrencilerimiz taşımalı sistem yardımı ile Deydinler Köyü İlköğretim okuluna giderek eğitim görüyorlar. Bu sorunu ortadan kaldırmak için bizde köylülerimizle bir araya gelip, okul yapmak istedik. Köylülerimiz eğitim işine duyarlı olduğunu göstererek, herkes işin ucundan tuttu. Kısa sürede okulun temelini attık. Yaklaşık 70 gün içinde de okulun kaba inşaatını bitirerek okulumuzu milli eğitime teslim etmeyi düşünüyoruz. Şuan ki eski okulumuzu da yıkarak okulun bahçesi haline getireceğiz. Okulun kaba inşaatı için yaklaşık 150 bin TL harcayacağız. Kaba inşaatının bitmesinin ardından da devletimiz okulumuzun tamamlanması konusunda çalışmalarını yapacak” dedi.

Dipsizgöl köylülerinin davranışlarının örnek bir davranış olduğunu belirten Kaymakam Durmuş Gencer ise, “İmzalanan protokol gereğince köyün ihtiyacı olan 200 kişilik 8 derslikli ilköğretim okulunun 150 bin TL’ye mal olacak kaba inşaatını köylülerimiz imece usulü ile bitirecek. Kaba inşaatının bitirilmesinin ardından devreye girecek olan Milli Eğitim Bakanlığımız okulun ince işçilik isteyen çalışmalarını ve iç tefrişatının tamamlayarak 2010–2011 eğitim-öğretim yılına hazır hale getirecek. Okulun eğitim-öğretim hayatına başlamasıyla birlikte Deydinler Köyüne gitmek zorunda kalan 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri kendi köylerinde eğitimlerine devam edebilecekler. Böylesine güzel bir eseri köylerine kazandıran köylümüze göstermiş oldukları bu duyarlılıktan ötürü çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim