İnegöl ile Bursa karayolu üzeri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Kavşağında yapılacak Köprülü Kavşak düzenlemesiyle ilgili yer tesliminin yakında yapılacağını ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, öte yandan, Alanyurt’ta yaptırılmakta olan Diş Hastanesi binasının 2. müteahhidin de iş bıraktığını, yarım kalan çalışmaların Sağlık Bakanlığı tarafından yeniden ihaleye çıkarılacağını belirtti.

OSB KAVŞAĞININ YER TESLİMİ YAPILACAK

OSB Kavşağı ve Diş Hastanesiyle ilgili son durumu değerlendiren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Bursa-Ankara arası karayolu üzerinde duble yol çalışması, Mezit’teki çalışmanın bitirilmesi ile tamamı duble olarak hizmete açıldı. Şimdiki hedefimiz ise, trafik lambalarını ortadan kaldırılarak kesintisiz ve sağlıklı ulaşımı sağlamak istiyoruz. İnegöl’de ilk köprülü kavşağı Özdilek kavşağını iktidarımızın ilk yılında yaptık. Daha sonra Yenice köprülü kavşağını yaptık. Oylat ve Kurşunlu kavşaklarını da 2013 sene sonunda bitirip hizmete açtık. Cerrah ve Avarlar Kavşağında trafik lambalarıyla düzenleme yaptık. Oradaki trafik kazaları önemli oranda azaldı. OSB kavşağımızda, mesai saatleri giriş ve çıkışında, sabah, öğle ve vardiya çıkışında uzun kuyruklar oluşuyor.  Buna paralel olarak trafik kazaları da yoğun oluyor. İnegöl Belediyesi, OSB yönetimi ve orada arazisi bulunanların desteğiyle çok güzel bir kavşak projesi yaptık. İhalesini de 8 Temmuz 2014 tarihinde  gerçekleştirdik. İhale sonuçlanmak üzere. İhale sonuçlanıp yer teslimi yapıldıktan sonra OSB Kavşak çalışmalarının önümüzdeki yıl Mart ayına kadar bitirileceğini ümit ediyorum” dedi.

DİŞ HASTANESİ YENİDEN İHALEYE ÇIKACAK

Alanyurt’ta yaptırılmakta olan Diş Hastanesi ile ilgili süreçte çok olumsuzluklar yaşandığını ifade eden Milletvekili Şahin, “2. müteahhit de işi bıraktı. Sağlık Bakanlığı yeni ihaleye çıkacak. Diş Hastanesi binamız yaklaşık yüzde 55’in üzerinde bitti ama şimdiye kadar tamamı bitmesi gerekiyordu. Bu konuyu da takip etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim