Diş hekimleri haftası kutlu olsun 
Sağlık ağız ve fişten başlar 
Vücut sağlığının diş ve ağızdan başladığı bilinirken, vatandaşların ağız sağlığını temin etmek için mücadele veren Diş Hekimleri, 22 Kasım Dünya Diş Hekimliğini gününü kutluyor. 22 Kasım da başlayıp hafta boyu süren 'Toplum ağız diş sağlığı haftası '' kapsamında da ağız ve diş sağlığının önemi anlatılıyor. 
Bu özel günle alakalı açıklama yapan Diş Hekimi Serdar Nalcı, "22 Kasım 1908 ,Tıbbiye'de Muallimler Meclisinde''Dişçi Mektebi'' kurulması için müzakerelerin başladığı tarihtir.Eğitime ise 1909 tarihinde başlanmıştır. Modern diş hekimliğine ise 1933 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Diş Tebabeti Mektebi kurulması ile başladı ve daha sonra yıllar içinde açılacak diş hekimliği fakültelerinden her geçen gün daha donanımlı diş hekimleri mezun olmaya başlamıştır." dedi. 
SAĞLIK AĞIZDAN BAŞLAR
Sağlıklı bir yaşamın ağız ve diş sağlığıyla başladığının altını çizen Nalcı," Bu nedenle Ağız ve diş sağlığını bozan faktörler vücut sağlığını da etkilemektedir. Bazı hastalıkların ilk ve en önemli belirtileri ağızda görüldüğü için ağız ve diş muayenelerinin düzenli aralıklarla yapılması gerekir.Bu sebeple ağız ve diş sağlığı son derece önemlidir. Ayrıca çocuk ve gençlerin gelişim dönemlerinde edindikleri tutum ve davranışlar, ileriki yaşlarda hem genel sağlıklarını hem de ağız ve diş sağlıklarını şekillendirmesi açısından çok önemli olduğu için ve bu dönemde çocuk ve gençler üzerinde ailelerinin, öğretmenlerinin ve medyanın da çok önemli etkisi olduğu bilinen bir gerçeğinden dolayı 22 kasım diş hekimliği günü ve içine alan haftasonu ülkemiz genelinde bireyleri bu konuda bilinçlendirmesine katkıda bulunmak, ağız diş sağlığının önemine dikkat çekme ve doğru alışkanlık kazandırmak amacıyla etkinlikler düzenlenmektedir ve ''Toplum ağız diş sağlığı haftası '' olarak kutlanmaktadır. 
Bu vesile ile ben de bütün meslektaşlarımın diş hekimliği gününü ve diş hekimliği haftasını canıgönülden kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim