İnegöl'ün doğusunda

İnegöl'ün doğusunda bulunan Tahtaköprü ve Kurşunlu beldeleri ile aynı yöndeki 64 köyden gelen araçların park ihtiyacını karşılayacak olan, Ankara caddesi üzeri, Orman İşletmesi yanında bulunan, Karayolları Bölge müdürlüğüne ait 5 bin metrekare alanda yaptırılması planlanan Doğu Garajının temeli, dün düzenlenen törenle atıldı.
Şehir içi trafiğin rahatlatılması için bir dizi çalışmalar yapan İnegöl Belediyesi, belde ve köy otobüslerinin şehir içinde parklanma yaparak, trafik sıkıntısı oluşturmaması için, şehrin doğusunda ve batısında planladığı iki garajdan birini hayata geçiriyor.
70 araç kapasiteli, 450 bin liraya mal olacak olan Doğu Garajının dün saat 15.00'de düzenlenen temeli atma törenine, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Şen ve Turgay Yel, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve bazı yönetim kurulu üyeleri, AK Partili bazı Belediye Meclisi üyeleri ile Belediyenin birim amirleri, mahalle muhtarları, bazı dernek ve oda başkanları katıldı.
Törende konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Tüm renkliliğiyle, benzerlik ve farklılıklarıyla, kısacası eşsiz zenginlikleriyle İnegöl, kendi içinde, bölgesinde ve tüm Türkiye’de yeniliğin, kalkınmanın, barışın, huzur ve refahın öncüsü olmaya aday bir potansiyele sahiptir. İnegöl'ümüz, sürekli büyüyen, sürekli gelişen ve yenilenen bir şehir. Ekonomik potansiyeli ve nüfus gücü ile Türkiye’nin sayılı kentlerinden biridir. Biz Belediye olarak kentimizin geleceğini dikkate alıyor, geleceğe yatırım yapan bir Belediyecilik anlayışı ile İnegöl’ü yeniliyoruz. Yerel yöneticilerin bir kentin vizyonunu oluşturabilmeleri için, o kentin dinamiklerinin farkında olmaları ve aynı zamanda o kentin gelecekteki açılımlarını görebilmeleri gerekmektedir. Biz Belediye olarak Kentimizin dinamiklerinin farkındayız. Günü kurtarmak yerine, ileriye dönük bir bakış açısı ile kentimizi geleceğe taşıma ve Türkiye’nin yükselen yıldızı yapma yolunda önemli adımlar atıyoruz. Artık gelişen ve sürekli büyüyen bir şehir konumuna ulaşan şehrimizin, elde ettiği bu statü ve büründüğü yeni imaj, yerel manada verilen hizmetler noktasında kuşkusuz bir takım beklentileri de beraberinde getirdi. Bu beklentiler, sadece altyapı, çevre hizmetleri, yapılaşma ve sosyal yaşam alanları ile sınırlı kalmadı, çeşitli sektörlerde yeniliği ve modernizasyonu da kaçınılmaz kıldı. 2008 yılına kadar hizmet vermiş bir garajımız vardı. Yüzde 30’undan fazlası kullanılmayan bu garajın yerine, daha modern, daha kullanışlı ve İnegöl’e yakışır bir Şehirlerarası Otobüs Terminalini 19 Nisan 2008 tarihinde ilçemize kazandırdık" dedi.
BELDE VE 64 KÖYÜN İHTİYACINI KARŞILAYACAK
İnegöl’ün doğu bölgesinden gelen bütün araçların, şehir merkezinde değişik bölgelerde faaliyet gösterdiği için, söz konusu cadde ve sokaklarda trafik yoğunluğunun yaşanmakta olduğunu ifade eden Aktaş, "Burada inşa edeceğimiz Doğu Garajımızın  hizmete geçmesiyle birlikte bu sıkıntı da ortadan kalkmış olacak. İnegöl’ümüze kazandırılacak Doğu Garajı sayesinde şehir merkeziyle köy ve beldeler arasındaki yolcu taşımacılık hizmetleri, çağdaş bir vizyona kavuşturulacaktır. Kasaba ve köylerden gelen, minibüs ve otobüsler bundan böyle bu alanda bulunan modern garajdan hizmet alacaklar. Doğu Garajı projesiyle, İnegöl'ün doğusunda bulunan Tahtaköprü ve Kurşunlu beldeleri ile aynı yöndeki 64 köyden gelen araçların ihtiyacını karşılayacak garaj, çevre düzenlemesiyle birlikte yaklaşık 435 bin TL’ye mal olacak. Projenin tamamlanmasıyla çok önemli bir ihtiyaç giderilmiş olup, aynı zamanda bölgedeki hareketlenme de artacaktır" diye konuştu.
70 ARAÇ KAPASİTELİ
Ankara caddesi üzerinde, Orman İşletme Müdürlüğünün yanında bulunan Doğu Garajının, yaklaşık 5 bin metrekarelik bir alan üzerinde konuşlandırılacağını kaydeden Aktaş, "Vatandaşlarımıza alan içerisinde bulunan 186 metrekarelik hizmet binasıyla berber, çay ocağı, bekleme alanı, bay-bayan Mescit ve WC’ler, güvenlik noktası ile en iyi hizmetin verilmesi amaçlanmaktadır.  Alanda 6 adet özel araç,  14 adet otobüs ve 50 adet minibüs park yeri planlanmış olup, aynı zamanda yolcular için bekleme noktaları ve açık alanlar da oluşturulmuştur. Doğu Garajı, yönetim anlayışı olarak sadece kent içi ulaşıma değil, belde ve köylere yönelik olarak yürütülen yolcu taşımacılığı hizmetlerine verdiğimiz önemin göstergelerindendir. Yaz ayları içerisinde inşallah burayı faaliyete geçirmiş olacağız. Ben bu yatırımımızın, tesisimizin şimdiden İnegöl’ümüze hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
MEZARLIKLAR MAHKEMEYE TAKILDI
Kendilerine, “Orhaniye Mezarlığının ön kısmındaki mezarlıkları kaldırdınız da, orayı neden asfaltlamıyorsunuz?” şeklinde soruların yöneltildiğini ifade eden Aktaş, "Şu an mahkeme kararından dolayı, asfaltlayamıyoruz. 25 mezarı naklettik. Bir mezarda yatan merhumun yakını avukat, sağ olsun dava etti ve şu an çalışmayı durdurttu. Çalışma durduğu için herhangi bir işlem yapamıyoruz. Muhtemelen bir hafta içerisinde mahkeme gerekli kararı verecektir. Kararın sonucundan da zerre-i miskal şüphe duymuyorum zaten. Ama malum hukuki süreç işlemek durumunda. İnşallah buna mukabil olarak biz o bölgede planladığımız orta refüj çevre düzenlemelerini yapacağız" dedi.

 

Editör: TE Bilişim