DOĞUBAYAZIT; MİLLİ VAZİFE

Ağrı´nın Doğubayazıt İlçesine atanan Kayyum Kaymakam Ulaş Akhan´a destek vermek üzere AK Parti Genel Merkezince görevlendirilen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın 20 projelik acil eylem planı meyvelerini vermeye başladı. Şehrin her köşesinde temizlik çalışmalarının yanısıra halkın sokağa çıkmasını engelleyen başıboş köpeklerin bir merkeze toplanma çalışmaları istikrarlı bir şekilde sürüyor. Kayyum Kaymakam Ulaş Akhan, “Doğubayazıt´ta huzur olmazsa, İnegöl´de de olmaz” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, iki ilçe arasındaki gönül köprüsünü oluşturmak amacıyla beraberindeki İnegöl mahalle muhtarları, AK Parti Kadın Kolları ve basın mensupları ile birlikte Ağrı´nın Doğubayazıt İlçesine gezi düzenledi.

/resimler/2017-3/4/2309114273906.jpg

BİRLİK GECESİ

Bir 500 kilometredeki Doğubayazıt İlçesine hava yoluyla ulaşan 48 kişiden ulaşan İnegöllü heyeti Kaymakam Ulaş Akhan karşıladı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve beraberindeki heyet Doğubayazıt İlçesinin Yüksekokulu içerisindeki çok amaçlı salonda düzenlenen Ahmet-i Hani konserine katıldılar. Gecede söz alan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Kaymakam Ulaş Akhan, iki ilçe arasındaki kardeşlik köprüsünden bahsederek birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Gecede sahne alan Grup Tillo, seslendirdikleri Arapça, Türkçe ve Kürtçe parçalarla ilçe halkına unutulmaz bir gece yaşattılar.

ACİL EYLEM PLANINI MASAYA YATIRDILAR

Gecenin Ardından Doğubayazıt belediyesine gecen Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Kaymakam Ulaş Akhan, 6 aylık süreçte hayata geçirilecek 20 projelik acil eylem planını masaya yatırdılar. Toplantının ardından ilçeyi ayağa kaldıracak ikili, İnegöllü basın mensupları ile basın toplantısı gerçekleştirdiler.

/resimler/2017-3/4/2309447362939.jpg

DOĞUBAYAZIT´TA DEVRİM

Toplantıda konuşan Kaymakam Ulaş Akhan, İnegöl ile Doğubayazıt´ın gönül bağı olduğunu ifade ederek, “10 gün içerisinde belediye başkanımız ikinci kez ziyaret ediyor. 10 günde beklentimizin üzerinde bir noktaya taşıdı. İnegöl belediyesi ile 15 günde geçirdiğimiz süreçte oldukça önemli projeler oluşturduk. İlk toplantımız da yol haritamızı çıkartmıştık. İnegöl belediyesinin kurumsal kimliği ile bir gece de bütün kapılar açıldı. İnegöl´ün Temizlik işleri ve veteriner İşleri yetkililerinin 4-5 günde yaptığı çalışmayı herhalde biz olsak bir senede oturtmamız mümkün olmazdı. Bir anda İnegöl´ün tecrübeleri Doğubayazıt´a akmış oldu. Yaklaşık bin yıldır bu topraklarda kardeşçe yaşayan fakat son 40 yılda dış ülkelerin bu şehirde oluşturmaya çalıştığı fitne ateşinin aslında yapay bir ateşin olduğunu, vatandaşın bu sorunla yakından uzaktan alakası olmadığını gösteren dostluk ve kardeşlik ateşinin yandığını düşünüyorum. Biz bir milletiz. İnşallah İnegöl ile olan bu gönül köprüsü, diğer belediyelerle yapılan eşleştirmelerin üzerinde performansın sergileniyor olması Türkiye siyasi tarihine kazınacak bence bir model olarak görüyorum. Tek amacımız var bu millete daha iyi nasıl hizmet edebiliriz. Son 20 yıldır buradaki millete hiçbir hizmet götürülmemiş, bu millet tamamen kaderine terkedilmiş. Yıllardı Kürtlerin hakkını savunduğunu iddia ederek kendilerini ortaya koyanların aslında bu milletin en büyük düşmanı olduğunu da görmüş olduk. Vatandaşların yapılan bu görevlendirmelere en ufak bir tepkisinin olmaması, memnuniyetle karşılanıyor olması, insanların gözündeki o ışık bizleri de oldukça memnun ediyor. Yapacağımız ortak çalışmalarla ciddi merhaleler kat edeceğimize inanıyorum. İki ilçe arasındaki ziyaretlerle bu birlik ve beraberlik daha da pekişecektir. Bizi yarı açık cezaevinde yaşıyormuş gibi o hissiyattan kurtardınız. Vatandaşlarımız çok memnun oldu. Sizlerin burada olması Doğubayazıt için bir devrim.” Dedi.

15 GÜNDE HERŞEY DEĞİŞTİ

İnegöl belediyesinin desteği ile son 15 günde ne gibi bir değişimin olduğunu konusunun sorulması üzerine Akhan, “Doğubayazıt´ın en büyük orunu temizlik sorunuydu. 80 bin nüfusun yaşadığı bu ilçede 700 tane çöp konteynırı vardı. Bununla beraber sokaklarda sayıları 2 bini bulan başıboş hayvanların çevreye verdiği rahatsızlık vardı. İnşalar çocuklarını ekmek almaya gönderemiyorlardı. Eşleri komşuya çıkamaz bir duruma gelmişlerdi. Sabahları okula, başıboş hayvanlar nedeniyle gidemeyen çocukların velileri bizlerden destek istiyorlardır. 450 kilometrelik merkez yol ağı olan ilçemizin sadece 8 kilometresi asfalt, geri kalanı ham yol. Vatandaşlar bu temel hizmetlerin yapılmasını istiyordu. İnegöl´ün Veteriner ve temizlik işleri burada çalışma yaptılar. 4-5 günde burada bir sisten geliştirdiler. Temizlik seferberliği başlattılar. Başıboş hayvanları toplama merkezi oluşturdular. Bu belediyenin en büyük vazifesi terör örgütünün finansını sağlamak olmuş. Bu zamana kadar burada hiçbir alanda hizmet üretilmemiş. Burada kısa sürede bir hayvan barınağı inşa edilecek. Arazi tespitleri yapıldı. Bu halkın 3 isteği olan yol, temizlik ve sokak hayvanları konularının çözümü için start verildi. Çok kötü koşullarda olan hal binası var. Hal binasının şehir dışına taşınması sağlanacak. Semt pazarı, el sanatlarının sergileneceği bir çalışma yapılacak. Seyyar satıcılar tek bir yerde konuşlandırıldılar. Orada şu anda yaklaşık 70-80 tane seyyar satıcı temiz bölgeye çekildi. Şehir içindeki kargaşa sona erdirildi. Sağolsun Belediye Başkanımız bizi ziyaretinde burayı en azından, HAL binasının taşınıp semt pazarına dönüştürülene kadar bu seyyar satıcıların daha temiz bir ortamda hizmet verebilmesi için orayla alakalı bir zemin hazırlanması ile alakalı da talimatlarını verdiler. Şu anda İnegöl Belediyesi orayı zannedersem zemini kaplatılması, oradaki satıcıların soğuktan ve yağmurdan korunabileceği bir alan oluşturulması için çalışmalar başladı. Açıkçası gece saat 2´ye kadar yazdığımız projeler herhalde 20 maddeyi buldu.” Diye konuştu.

6 AYDA FARK ORTAYA ÇIKACAK

Akhan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Benim tahminimce yapılacak olan çalışmalar ile sonbaharda Doğubayazıt çok daha farklı bir Doğubayazıt olacak. İnşallah sizleri de tekrardan davet ettiğimiz zaman sonbaharda buradaki değişimi göreceksiniz. O yüzden benim sizlerden istediğim, mümkün olduğu kadar bol fotoğraf çekmeniz. Doğubayazıt´ı en iyi şekilde fotoğraflamanız. Sonradan geldiğiniz zaman sonradan fotoğrafladığınız fotoğraflarla aradaki büyük değişimi çok iyi fark edebileceğinizi düşünüyorum. Bizim 4-5 yılda elde edebileceğimiz mesafeyi, bu bilgi ve tecrübe ile İnegöl Belediyesi´nin vereceği desteklerle beraber 5-6 ayda hayata geçirebiliriz. Hamd olsun devletimiz çok zengin, devletimiz çok güçlü. Şuanda Doğubayazıt Belediyesinin gelirleri yaklaşık 40 milyon. İller Bankasında elde ettiği gelir bu. Kendi öz gelirlerini de hayata geçirdiği zaman yıllık 60-70 milyona sahip olan Doğubayazıt´ta 10 km - 20 km asfalt yapmak hiç bahsi olmayacak konular. Biz özellikle bu son geçtiğimiz ayda, Ağrı merkez ve Doğubayazıt´ın doğalgaz dağıtım ihalesi yapıldı. Şimdi nasip olursa ihaleyi alan şirket, doğalgaz şebekesinin kazınması ile ilgili çalışmalara başlayacak.  O çalışmalara paralel bir şekilde, biz de hemen yolların asfaltlanması ve kilit parke taşının döşenmesi çalışmalarına başlayacağız. Bu doğalgaz çalışmaları ile ilgili ben hatırlıyorum 2006 yılında İnegöl´e geldiğim zaman yeni yeni doğalgaz ile tanışıyordu İnegöl. Oradan edinilen tecrübeler ile biz 3-5 ay içerisinde çok ciddi mesafe kat edeceğimizi düşünüyorum. Bu gelir İller Bankası´ndan aldığı paydan oluşuyor. Başkanımızla konuştuğumuzda İnegöl´ün aldığı pay oranı yüzde 40.”.

YOLSUZLUKLARI AÇIKLADI

“Şimdi DAEŞ bizi İslam ile kandırmaya çalışıyor. PKK bizi Kürtlükle kandırmaya çalışıyor. FETÖ bizi bu ülkeye hizmet ediyorum diye kandırıyor. Zaten buradaki belediyelerin de insanları bu kadar kandırması çok normal. Bize şaşırtıcı gelmiyor açıkçası. Barış, demokrasi, Kürt halkının hakları gibi yalanlarla bu insanları yıllarca sömürdü. Sadece bir kaç tane ihalede yapılan yolsuzluk miktarı 10 milyonu aşıyor. Bizim tahminimiz her yıl bu belediyenin gelirlerinden 20 milyon liranın gayrimeşru şekilde şahıslara ve örgüte aktarıldığı. Bu sadece görebildiğimiz bir resim. Bunun dışında yapılanları tespit etmemize imkan yok. Örneğin yapılan bir imar düzenlemesinde, bin dönümlük bir alanda imar düzenlemesi yapıyorsunuz, bunun belirli bir kısmını örgüte vermek zorundasınız. Şimdi artık insanlarımız özellikle bu son dönemde, terör örgütünün ve HDP´nin uygulamış olduğu hendek, barikat ve özerklik stratejisinin ne kadar yanlış olduğunu, bunun ne kadar büyük faciaya neden olduğunu çok iyi gördü ki, şu anda HDP genel başkanı tutuklanmış olması, buradaki belediye başkanının görevden alınmış olması, tutuklanması konusunda en ufak bir tepki vermiyor. Bu vatandaşımızın ferasetinin ve gelmiş olduğu noktanın en büyük göstergesi olduğunu düşünüyorum.”.

BİRBİRİMİZİ ANLAMAYA İHTİYACIMIZ VAR

“15 Temmuz akşamında hem Doğubayazıt´ta hem de Ağrı merkezde bütün kitleler kaymakamlık ve hükümet binaları önüne koşarak, bu ülkenin işgal edilmesinin önüne geçtiler. Yani artık biz bu birlik ve beraberliğimizi sağlanmaması hakinde ülkemizin nasıl işgal edileceğini, ülkenin hangi felaketleri göreceği konusunda çok açık görüş açısına sahip olduğunu görüyoruz vatandaşımızın. Bu nedenle bizim bu hizmetleri yerine getirilmesinde benimde, başkanımın da en büyük talebi vatandaştan, bu konuda bize destek olması. Biz bu birlik ve beraberliği sürdürdüğümüz müddetçe, Doğubayazıt´ta gerçekleştirilmesi hayal bile edilemeyen hizmetlerin gerçekleştirileceğine inanıyoruz. Fakat şöyle bir durum da var; Türkiye´nin bulunduğu coğrafi konum itibari ile bulunduğu politik duruş itibari ile bütün batı ülkelerinin, bütün şer odaklarının yüklenmesi ile karşı karşıyayız. DAEŞ olsun, FETÖ olsun, PKK olsun, ne oldu da aynı anda Türkiye´ye savaş açmaya çalışıyorlar... Bence vatandaş bunu artık net olarak görmeye başladı. Fakat bizim birbirimizi anlamaya ihtiyacımız var.”.

SİSTEMİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise "Kaymakam bey gerekli bilgileri verdi zaten. Doğubayazıt´a hoş geldiniz. Hoş geldiniz diyorum çünkü benim ikinci gelişim. Sizlerle ve muhtarlarımız ile beraber inşallah yarın kültürel bir gezi gerçekleştireceksiniz ama biz belediye çalışmaları ile ilgili belirli organizasyonlar yapacağız. Sağolsun çok değerli kaymakamımız aynı zamanda başkan vekilimiz Ulaş bey detaylı konuları anlattı. Amerika´yı tekrar keşfetmeye gerek yok. Bizim tecrübelerimiz var, kaymakam beyin devlet tecrübesi var nihayetinde bu belediyenin imkanları var. Bulunduğumuz yer 3000 nüfuslu bir belediye değil merkez nüfusu 80 bin olan 41 bin köy nüfusuyla beraber 121 bin nüfuslu yarım İnegöl büyüklüğünde bir yeri konuşuyoruz. Yıllardır yapılamayan işler var arkadaşlar. Bana görev tevdi edildikten sonra ertesi gün sabah hemen çalışmaya başladık. 3 arkadaşımızı görevlendirdik, raporlar çıkardılar. İlk ziyaretimizi bir iş adamı arkadaşımızda vardı yanımızda 6 kişi ile beraber geldik. Kaymakam bey zaten bize rapor göndermiş. Çok detaylı bir rapor gönderdi. Biz ‘Acil Eylem Planı´ adı altında hemen 45 günlük dilimi kapsayacak 20 maddelik bir yol haritası çıkardık kendimize. Beraberinde de orta ve uzun vadeli hedeflerimiz var. Belediyenin, yerel idarenin asli görevidir doğumdan ölüme kadar hizmet etmek. Nihayetinde bizde burada sistemsel olarak kurmaya çalışacağız. Beni lütfen yanlış anlamayın. İnegöl Belediyesi devamlı bir şeyler verecek. Böyle bir şey yok. İnegöl 256 bin nüfuslu bir sanayi ve tarım şehri. İnegöl Belediyesinin zaten sorumlulukları, yaptığı iş ve işlemler var. Nihayetinde asla şehrimizdeki işler aksamadan biz tecrübelerimizi, oturmuş sistemimizi Doğubayazıt ile paylaşacağız. Çok değerli Kaymakamımızla buranın sevk ve idaresini sağlayacağız. Projenin çok doğru bir proje olduğunu düşünüyorum. Bu güç birliği, tecrübe birlikteliği Doğubayazıt´a dolayısıyla bölgeye yarayacak. 780 bin kilometre 80 milyonun hepsi kardeştir. Bunu bölmeye kimsenin gücü yetmez. Bizi ilk günden itibaren en güzel şekilde ağırlayan, heyecanı ile bizi de heyecanlandıran kaymakamımıza ve bölge insanına çok teşekkür ediyorum. Çok kötü mahallelerimiz var. Bu insanlar bunu hak etmiyorlar. Biz önce acil konulardan başlayarak, bir bilinç oluşturarak halka halka yaymanın hesabı içerisinde olacağız. Kaymakam beyinde ifade ettiği gibi sonbaharda,6 ay sonra insanların heyecanı Doğubayazıt´ta çok daha fazla artacak ve onlara güven gelecek. O kadar kötü bir şehirde yaşıyorlar ki Doğubayazıt gibi kadim bir şehrin bunları hak etmediğini düşünüyorum. Amacımız çarşıya, pazara sokağa, insanların sosyal hayatına güzellikleri yansıtabilmek.” Dedi.

KADİM KARDEŞİK

Aktaş, Doğubayazıt ile kadim kardeşlik köprüsünün kurulacağını söyledi.

İNEGÖL´Ü İHMAL ETMİYORUZ; PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Doğubayazıt´a verilen destek sırasında İnegöl´deki projelerin hayat bulmasında herhangi bir aksaklığın olup olmayacağının sorulması üzerine Aktaş, “İnegöl belediyesinin oturmuş bir ekibi var. İnegöl bizim herşeyimiz. Doğubayazıt ile alakalı desteklerin bir süreci var. İnegöl ile ilgili seçim beyannamemize koyduğumuz projeler asla aksamadan devam edecek. Doğubayazıt´taki iş ve işlemleri de bir taraftan takip etmek durumundayız. İki ilçe arasında ulaşım sorunu yok. İki saatlik yol. İnşallah farkımızı Doğubayazıt´lılar fark edecekler. Burası ile gönül bağım var. İnegöl´ü ihmal etmek gibi bir durum asla söz konusu değil. İki ilçe hizmetleri sağlıklı bir şekilde yürüyecektir.” Dedi.

MİLLİ VAZİFE

Son bir konuşma yapan Kaymakam Ulaş Akhan, “Bu milli bir vazife. İnegöl Belediyesinin Doğubayazıt Belediyesi´ne destek için görevlendirilmesi bütün İnegöllüleri gururlandırmalı. Ben hiç Doğubayazıt´a görevlendirilmiş olmasaydı bile sayın Başkanımız başka bir yere görevlendirilmiş olsaydı, ben bundan gurur duyardım. Kendisini tanıdığım, sevdiğim bir yönetici olarak gurur duyardım. Şunu anlamamız lazım; ülkemizde özellikle yaşanan son terör hadiselerinden sonra çok kritik bir karar verildi. Tarihi bir süreç yaşıyoruz. Bu tarihi süreç içerisinde görevlendirilme yapılan 66 il ve ilçe belediyesinden bahsediyoruz. Bu 66 ile ve ilçe belediyesine yapılan görevlendirmelerin çoğunluğu, büyükşehir belediye görevlendirmeleri. Burada İnegöl´ün seçilmiş olması , sayın başkanımızın seçilmiş olması, bence İnegöllüleri gururlandırmalı. Eğer bunun milli bir vazife olduğunu anlamazsak, çok ciddi bir yanılgıya düşeriz. Şöyle ifade etmek istiyorum; Doğubayazıt´ta huzur olmazsa, İnegöl´de de huzur olmaz. Ülke bir bütün. Bir ülkenin belirli bir parçasında çıkan sorun, yaşadığımız yüzyılda ülkenin her bir tarafını etkiliyor. Ama Allah´ın izni ile buradaki gayret, buradaki amaç bizi çok farklı bir yere götürecektir. Doğubayazıt huzur bulursa, Ağrı da huzur bulacaktır. Ağrı´da huzur olursa, bölgede huzur bulur. Bölge huzur bulursa, ülke huzur bulur. Biz bu açıdan bakıyoruz.”

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim