Türkiye’nin mobilya

Türkiye’nin mobilya başkenti olma yolunda ilerleyen İnegöl mobilyası, MODEF2012 ile bir kez daha dikkatleri üzerine çekerken, İnegöl’den dünyaya açılan markalarda ilgi odağı oluyor. Adını dünyaya duyuran firmalardan birisi olan Ndesign, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık öğrencilerini ağırladı. Ndesing firmasını gezen öğrenciler, mobilya tasarımlarını incelediler.
Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Filiz Aydın Gök nezaretinde İnegöl'e gelen yaklaşık 30 öğrenci, ilk olarak Ndesing firmasının üretim sahasını gezerek, mobilya üretimi hakkında bilgi aldılar. Ndesing firması Showroom'unu da gezen öğrenciler, teşhir edilen ürünleri incelediler. Ndesing firması Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, öğrencilere bu yıl üretilen yeni ürünler hakkında bilgiler verdi.
İncelemelerin ardından İnegöl mobilyası hakkında ve ziyaret hakkında bir değerlendirme yapan İç Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Filiz Aydın Gök, mobilya tasarımı konusunda öğrencileri bilgilendirme noktasında İnegöl'e geldiklerini belirterek, "Buraya gelmeden önce Ndesing firması ile irtibata geçtik. Firmanın üretim bölümünü gezdik. İmalat süreci ve tasarımlar hakkında bilgi aldık. Öğrencilerimiz için çok iyi bir deneyim oldu. Ürünlerin tasarımı çok başarılı. Hem sade hem de güzeller" dedi.
SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ OLMALI
Ndesing firması Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç ise, Doğuş Üniversitesi öğrencilerini İnegöl'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Mobilyanın katma değerinin yükseltilmesi için kesinlikle tasarımı içine katmamız gerekiyor. Tasarım içine katılmayan bir mobilya adeta ruhsuz bir bedene benziyor. İnegöl mobilyası olarak kalite odaklı hareket ediyoruz. Çeşitliliğimiz artmaya başladı. Türkiye'nin en önemli üretim merkezi haline geldi. Eğer biz iç mimarlık fakülteleri ile iyi ilişkiler kurup, yolumuza devam edeceksek, İnegöl mobilyanın fikir merkezi haline gelecektir. Bizler bilgilerimizi okullara aktaracağız. Sanayi-üniversite işbirliğinin İnegöl'de somut bir proje haline dönmesi gerekiyor. Tüm üniversitelerle aslında iyi ilişkiler kurmamız gerekiyor. Süreç içinde İnegöl'e Tasarım, İç Mimarlık Fakültesi de kurabiliriz. Üniversitelerle ilişkilerimizi proje haline dönüştürmemiz gerekiyor. Eşleştirme projesini düşünüyoruz. Kuruluşları üniversitelerle eşleştirerek, bir proje oluşturmak istiyoruz" dedi.
28 Nisan'da MÜSİAD Genel Merkez kongresinin yapılacağını da bildiren Güleç, "Genel kurulda başkanlık değişimi olacak. Bu Başkanımızla da İnegöl MÜSİAD binasını açmak istiyoruz. Binayla beraber Vakıf Üniversitesi çalışmalarını da hızlandıracağız. Binanın açılışını 22 Nisan'da yapabiliriz. Vakıf üniversitesi için Başbakanımızla görüşmek istiyoruz" diye konuştu.
Ndesing olarak iki yıldan bu yana İzmir'de düzenlenen fuara katıldıklarını ifade eden Güleç, "Geçen sene stand tasarım birinciliği almıştık. Bu sene de aynı başarıyı tekrarladık. Biz, İzmir ve MODEF olmak üzere iki fuara da katıldık. İzmir Fuarı daha çok perakende odaklı. Ama İnegöl'ün mobilya fuarlarını daha fazla güçlendirme kabiliyeti var. Hem yurtiçi hem yurtdışı müşteri potansiyeli var. Fakat, her şeyin bir doruk noktası var. Doruk noktasının altında oraya gelmeden önce bazı altyapı çalışmaları yapamazsak, geri gitmeye başlar. Benim korkum şu anda budur. Bu fuara biraz neşter vurmamız gerekiyor. Daha çok büyütecek hamlelere ihtiyacımız var. İMOS yönetimi bazı çalışmalarda bulunuyor. Biz de gereken desteği vereceğiz. İnegöl mobilya fuarının artık aşağıya inmeden yukarıya çıkarmamız gerekiyor. Hayırlı işlerde acele etmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim