Teknolojinin hızla yayılması ve bilginin kolayca elde edilmesi ve el değiştirmesi sonucunda sıradan vatandaş neredeyse dolandırıcıların deneme tahtası haline dönüşürken, cebinde hatlı bir telefonu olan veya sanal ortamda açılı bir mail hesabı bulunan herkes, her an mağdur olma riski ile karşı karşıya kalıyor.

MEDİKAL DOLANDIRICILIK

Kendisini Polis, Savcı, Hakim gibi unvanlarla tanıtıp vatandaşların paralarını alan dolandırıcıların yeni yöntemi ise “medikal” ürünler. Kendisini medikal ürün satıcısı olarak tanıtan bir kişi, İnegöl´de ikamet eden A.A.´yı telefonla aradı. Diyalog sırasında daha önce aldığı sağlık hizmetinden dolayı borcunun olduğunu, medikal ürün alması halinde borcunun düşebileceğini söyleyen dolandırıcı, yaşlı kadını kandırdı. Dolandırıcının 9 bin lirayı PTT bankamatiğine yatırmasını istediği kadın, o kadar parasının olmadığını bin lirasının olduğunu söyledi. Dolandırıcının kabul ettiği bin lirayı alan kadın, PTT´nin yolunu tuttu.

SON ANDA ÖNLENDİ

Dolandırıcının verdiği hesaba parayı yatırmak üzere olan kadını gören PTT güvenlik görevlisi, kadını uyararak engellemeye çalıştı. Başarılı olamayınca emniyet ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen emniyet ekipleri, yaşlı kadına durumu izah ederek parayı dolandırıcının hesabına yatırmasının önüne geçti. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim