Saadet Partisi (SP)

Saadet Partisi (SP) İnegöl Teşkilatının, parti bünyesinde her Cuma akşamı yapmakta olduğu ‘Açılım ve Atılım Sohbetleri’ çerçevesinde geçtiğimiz Cuma akşamı saat 21.00’de parti merkezinde ‘Domuz Gribi ve Aşı Meselesi’ değerlendirildi.

SP Belediye Meclis Üyesi Eczacı Tamer Uşak’ın konuşmacı olarak hazır bulunduğu sohbete, SP İlçe Başkanı Bahri Urgun, SP Belediye Meclis Üyeleri Hivzullah Ayte, Ahmet Kara, Salih Berber, Sebzeciler Odası Başkanı Hayrettin Uz, SP Teşkilat Başkanı Necmettin Çamlıdere ile ilçe yöneticileri ve parti üyeleri katıldılar.

Programın başında konu ile ilgili sinevizyon gösteriminin ardından sohbetine başlayan SP Belediye Meclis Üyesi Eczacı Tamer Uşak, son günlerde gündemi meşgul eden domuz gribi hastalığı ile ilgili bilgiler verdi. Grip virüsünün birçok çeşidi olduğunu belirten Eczacı Tamer Uşak, bu tip hastalıkların ortaya çıkışlarını, doğanın dengesinin bozulmasına bağladı. Grip çeşitlerinin öldürücü olabileceğini ifade eden Tamer Uşak, dünya genelinde her yıl 1 milyon insanın grip hastalıkları sebebiyle hayatını kaybettiğini ileri sürdü. Domuz gribinde ise ölüm riskinin yüzde 30 olduğunu kaydeden Uşak, tıp dünyasında bu oranının çok yüksek bir oran olarak kabul edildiğini bildirdi.

Aşının bir tedavi yöntemi olmadığının altını çizen Eczacı Tamer Uşak, aşının bağışıklık sistemini güçlendirme amaçlıyla kullanıldığını hatırlatarak, hastalık öncesi tedbir amacıyla aşıya yönelmek gerektiğini bildirdi.

Domuz Gribi aşılarının Sağlık Bakanlığı kontrolünde Türkiye’ye getirildiğini, ancak  eczanelerde satılmayacağını bildiren Eczacı Tamer Uşak, beş yaş altı çocukların, 65 yaş üstü olanların, hamile kadınların, yumurtaya alerjisi olanların, şeker hastalarının, uzun süreli kronik hastalığı bulunanların, sağlık çalışanlarının ve çeşitli hastalıklardan ötürü bağışıklık sistemi zayıflamış olanların risk grubunu oluşturduğunu belirterek 65 yaş üstü ile 5 yaş altı çocukların ailelerinin yazılı izniyle aşı olabileceğini söyledi. Domuz gribi aşısının güvenirliğinin tartışma konusu olduğunu da hatırlatan Uşak, hastalık öncesi başta temizlik kurallarına uymakla beraber kişinin kendi sağlığına önem göstermesi gerektiğini vurguladı.

İsrail’in aşı teknolojilerinde son derece ileri olduğunu dile getiren Tamer Uşak, ilaç sektörünün çok kârlı bir sektör olduğunu ifade ederek, İsrail’le birlikte Amerika’nın sektörü ele geçirdiğini ve aşı üretimine hız vererek, büyük kâr elde etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Sohbetin devamında SP Belediye Meclis Üyesi Salih Berber, Milli Gazete’nin geçtiğimiz Cuma günü yayınlanan sayısında Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta’nın kaleme aldığı “Ben Aşı Yaptırmayacağım” başlıklı haberini dinleyenlere iletti. ‘Domuz Gribi’ isminin bile insanı oldukça fazla rahatsız ettiğini söyleyen Salih Berber, ilaç firmalarının domuz gribi aşısı üzerinden büyük rant elde edeceğini ileri sürdü.

Kuş Gribi, Domuz Gribi gibi salgın hastalıkların biyolojik silah olabileceğini iddia eden SP Belediye Meclis Üyesi Salih Berber, biyolojik savaş yöntemlerinin klasik savaş yöntemlerine göre daha etkili ve daha az maliyetli olduğunu belirterek, ayrıca bunun çok gizli bir şekilde yürütülebildiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim