İnegöl´ün tabiat güzelliklerini ortaya çıkartmak ve doğa sporlarında ilçemizi öncü merkezlerden biri haline getirme hedefiyle çalışmalara devam eden Dostum kapsamında çeşitli doğa sporları branşlarına yönelik eğitimler verilmeye devam ediliyor. Doğa sporlarının çekim merkezi olan Dostum, İnegöl´ün doğa turizmin gelişmesi noktasında adeta bir üs görevini yerine getiriyor. Bu kapsamda son olarak yoğun bir katılımın olduğu ve 4. Dönem eğitimlerinin de tamamlandığı Okçuluk branşında 5. Dönem eğitimleri başlıyor.

BACASIZ SANAYİ TURİZM

DOSTUM kapsamında başlayacak 5. dönem okçuluk eğitimleri hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl´ün Turizm ile anılması noktasında elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Bacasız sanayi dediğimiz turizmden şehrimizin hak ettiği payı alması noktasında tüm dinamiklerimizi harekete geçirerek çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz. Turizm alanında öne çıkarmak istediğimiz önemli merkezlerimizden birisi de tabi ki Dostum. Dostum ile kısa bir sürede epey yol aldığımızı düşünüyoruz. DOSTUM; Doğayı sevenler, sporu sevenler, alternatif spor branşlarıyla tanışmak isteyenler ve bu alanlarda kendini geliştirmek isteyenler için hazırlanmış bir merkez. Biz inanıyoruz ki belediyemizin mega projelerinden biri olan ve İnegöl´ü bacasız sanayi olarak adlandırılan turizmin yeni merkezlerinden biri haline getirmesi planlanan DOSTUM projesiyle çok güzel işlere imza atacağız” şeklinde konuştu.

OKÇULUK EĞİTİMİ

İnegöllü hemşerilerimizin özellikle de çocuklarımızın ve gençlerimizin Dostum ile tanışmaları, merkezimiz bünyesindeki doğa sporları branşları ile yakinen ilgilenmeleri için uğraş verdiklerini belirten Taban, “Bu kapsamda İnegöllü doğaseverlerin en fazla rağbet gösterdiği okçuluk branşında 5.dönem eğitimleri başlıyor. Şehrin stresinden kurtulmak, sabrı öğrenmek, mücadele etmek, doğaya karşı insan gücüyle ayakta durmayı başarmak için okçuluk mükemmel bir aktivite. 5. Dönem için kurs başvurularımızı aldık. Kültürpark içi Belediyespor salonunda eğitimlerimize başlıyoruz. Eğitimlerimiz Pazartesi-Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere 3 grup halinde olacak. Erhan Çakır hocamızın eşliğinde verilecek eğitimlerimizden 30 kişi faydalanacak. Okçuluk branşına ilçe halkımızın ilgi ve alakası bizleri mutlu ediyor. Ayrıca 10 kişilik de ileri seviye okçularımızın da bu yıl müsabakalara katılmak için lisanslarını alacağını buradan özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

Taban son olarak, “DOSTUM bünyesinde gerçekleştireceğimiz Okçuluk eğitimlerimizin şimdiden tüm doğa tutkunlarına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim