Hamzabey mahallesinin sakinleri, sular altında kalan mezarlığa ulaşıp dua edebilmek için suların çekilmesi bekliyorlar.

Osmanlı’nın ilk şehidi Baykoca’nın türbesinin bulunduğu Hamzabey mahallesinin sakinleri, sular altında kalan mezarlığa ulaşıp dua edebilmek için suların çekilmesi bekliyorlar.

İnegöl’ün tarihi mahallelerinden Hamzabey mahallesinin bir kısmı, yaklaşık 10 yıl önce faaliyete geçmesi sonucu suların altında kaldı. Mahallenin mezarlık alanları da sular altında kaldı. Mahalle sakinleri, merhum yakınlarının mezarlarını ziyaret edebilmek için dört gözle baraj sularının çekilip mezarların ortaya çıkmasını bekliyor.

SULARIN ÇEKİLMELERİNİ BEKLİYORLAR

Kırsal Hamzabey Mahallesi Muhtarı Sadullah Arda, “Mahallemiz Osmanlı’nın ilk şehidi Baykoca’nın köyü. Mahallemiz bin 200 yıllarına dayanıyor. Yaklaşık 10 yıl önce barajımız faaliyete geçti. Suların yükselmesiyle birlikte 3 ayrı mezarlığımız da sular altında kaldı. Su seviyesi yükseldiğinde mezarlarımız sular altında kalıyor. Sular çekildiğinde ise mezarlıklarımız ortaya çıkıyor. Sular çekilip mezarlar ortaya çıkınca mahalle sakinleri buraya gelip merhum akrabalarına dua ediyorlar. Buraya gelebilmek, dua edebilmek için suların çekilmesini bekliyoruz. Bu mezarlık 400 yıllık var. Tabi suyun çekilme zamanları belli olmuyor” dedi.

Editör: TE Bilişim