Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin´deki terör örgütü mensuplarına yönelik "Zeytin Dalı Harekatı" adıyla saat 17.00´den itibaren başlattığı harekat nedeniyle tüm din görevlilerine bir mesaj gönderen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, vatanımızı ve huzurumuzu tehdit eden terör yapılanmalarına karşı kahraman güvenlik güçlerimizin başlattığı Afrin sınır ötesi harekatının zaferle sonuçlanması için bütün camilerimizde bu akşam (dün) yatsı ve sabah namazı öncesi veya sonrasında Fetih Suresi´nin okunmasını, ordumuza ve milletimize dua edilmesini istedi.

Bu kapsamda, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile birlikte, Ulu Cami´de sabah namazını kılarak Afrin´deki ‘Zeytin Dalı´ operasyonuna katılan askerler için dua etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Suriye´nin Afrin bölgesinde terör örgütüne karşı başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı´nın zaferle sona ermesi için sabah namazı sonrası ülke genelinde 90 bin camide dua edildi. Bursa´da da Ulu Cami´de sabah namazında saf tutan vatandaşlar, ‘Zeytin Dalı Harekatı´nda görevli askerler için dua etti. Sabah namazının sonrasında da Fetih Suresi okundu.

AKTAŞ´TAN BİRLİK MESAJI

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Ulucami´de sabah namazını kılıp vatandaşlarla birlikte Mehmetçik için dua etti. Cami çıkışı basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Aktaş, “Bursalı hemşehrilerimize çok teşekkür ediyoruz. Eminim ki burada da Türkiye´nin 4 bir tarafında da tüm insanımız askerimiz, milletimiz ve ordumuz için duadaydı. Rabbim dualarımızı kabul etsin” dedi.

Vatandaşların sabah namazında Ulu Cami´yi tamamen doldurduğunu söyleyen Başkan Aktaş, “Başbakan Yardımcımız, eski bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ile Bursalı hemşehrilerimiz buradaydı. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

“TÜRKİYE, TERÖRE MÜSAADE ETMEYECEĞİNİ GÖSTERDİ”

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatı üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Afrin harekatını başlattığını söyleyerek, “Allah ordumuzu, askerimizi muzaffer eylesin. Bu harekat, Türkiye´nin Birleşmiş Milletler Sözleşmesi 51. maddesi gereğince meşru müdafasını kullanmak üzere yaptığı bir harekattır. Aynı şekilde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´nin 1624, 2170, 2178 sayılı terörle mücadeleye ilişkin kararları doğrultusunda gerçekleştirdiği bir harekattır. Türkiye, son birkaç yıldır özellikle güneyinde bir oldu-bitti ile oluşturulmak istenen terör koridoruna asla müsaade etmeyeceğini birçok vesile ile hem oradaki terör unsurlarına gizli açık destek veren ülkelere de söylemiştir. Bugün itibariyle bu harekatın amacı güneyimizdeki terör koridorunu etkisiz hale getirmek, onu imha etmektir” diyerek, millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmanın önemine vurgu yaptı. Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın bugün saat 14.00´da Bursa´da Fatih Sultan Mehmet (FSM) Bulvarı hastane alanında vatandaşlarla bir araya geleceğini hatırlatarak Bursalıları programa davet etti. Aynı zamanda Bursa milletvekilleri Mehmet Müezzinoğlu, Muhammet Müfit Aydın ve Osman Mesten ile Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da Ulu Cami´de sabah namazını kılarak vatandaşlarla birlikte ‘Zeytin Dalı Harekatı´nda görevli askerler için dua etti.

 

“YÜCE RABBİM, ASKERLERİMİZİ KORUSUN VE MUZAFFER KILSIN”

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Suriye´nin Afrin bölgesinde terör örgütüne karşı başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı´na ilişkin açıklama yapan MHP İnegöl İlçe Başkanı Hayati Bedir, "Beklenen operasyon başladı. Yüce Rabbim, Türkiye´yi ve büyük Türk milletini, onun nezdinde tüm askerlerimizi korusun ve muzaffer kılsın. Türkiye´yi şer odaklarına, terör koridorlarına ve milis güçlere teslim etmeyeceğimizi her alanda belirttik ve bu operasyonlar ile tescillendireceğiz. Zor günlerden, zor süreçlerden geçiyoruz. Afrin operasyonu tarihi bir operasyon olmakla birlikte, devletimizin ve milletimizin güvenliğini sağlayacak bir adımdır. Bu adımların dahası da gelecek ve sınırlarımızda oluşturulmak istenen terör koridoru yok edilecektir. Ben tekrar operasyona katılan güvenlik güçlerimize başarılar diliyor, Rabbimden onları muzaffer kılmasını temenni ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim