8 Eylül, Dünya Fizyoterapi Konfederasyonu’na üye olan tüm ülkelerde 1996 yılından bu yana “Dünya Fizyoterapi Günü” (World Physical Therapy Day) olarak kutlanıyor.

Dünya Fizyoterapi Günü nedeniyle Bursa ve ilçelerinde görev yapan Türkiye Fizyoterapistler Bursa Derneği üyeleri Atatürk heykeline çelenk bırakırken, Fizyoterapist Bursa Derneği Temsilcisi Okan Kantarcıoğlu günün mana ve anlamı üzerine konuşma yaptı.

Tüm sağlıklı yetişkinlerin, fiziksel olarak aktif olmaları gerektiğini söyleyen Fizyoterapistler Bursa Derneği Temsilcisi Okan Kantarcıoğlu, “Fizyoterapistler, fiziksel aktiviteyi normal yaşama katmaya yardımcı olan ve tüm yaş gruplarındaki bireylere (sağlıklı veya hasta) fiziksel aktiviteleri ile ilgili tavsiyelerde bulunabilirler” şeklinde konuşan Bursa Temsilcisi Okan Kantarcıoğlu,” Bugün fizyoterapistlerin pek çok ülkedeki eğitim seviyesi, bilimsel yeterlilikleri, mesleki yetki ve sorumlulukları oldukça yüksektir ve yükselmeye devam etmektedir. Bu ülkelerde fizyoterapistler, fizyoterapi ve rehabilitasyon alanındaki tedavi edici hizmetlerinin yanı sıra, koruyucu sağlık hizmetlerinde de görev alarak, toplum sağlığını geliştirme ve hastalıkları önleme konusunda ana sağlık elemanı haline gelmişlerdir. Bu nedenle fizyoterapistler, dünyanın pek çok ülkesinde hastaneler, rehabilitasyon merkezleri, klinikler, üniversiteler, enstitüler, huzurevleri, yaşlı bakım merkezleri, evde bakım hizmetleri, sağlık kampları ve kulüpler, kaplıcalar ve spa merkezleri, spor kulüpleri, spor merkezleri, araştırma laboratuvarları ve okullar gibi birçok yerde istihdam edildikleri gibi, Birinci Basamak Sağlık hizmetlerinde sağlığı koruyucu ve geliştirici sağlık elemanı olarak da görev yapmaktadırlar. Türkiye’de de Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yeni bir düzenleme ile dünyadaki örneklerinde olduğu gibi bundan sonra Türkiye’deki fizyoterapistlerin de Birinci Basamak sağlık hizmetlerinde görevlendirilmesi söz konusudur.Tüm değerli fizyoterapistlerin, hastalarımız ve halkımızın katılımı ve katkılarıyla gerçekleştireceğimiz 8 Eylül Dünya Fizyoterapi Gününü kutluyoruz” dedi.

İnegöl’den İnegöl Özel Ümit Işığı Özel Rehabilitasyon merkezinde görev yapan Fizyoterapist Demet Karabörk ve Elif İpek’in katıldığı tören sonrası bütün Fizyoterapistler aileleri ile birlikte kahvaltı yaptılar.

Editör: TE Bilişim