BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

İnegöl Devlet Hastanesinin ‘Oyuncak Ambulans Müzesi’ çocuklardan yoğun ilgi görüyor.

‘Anne Dostu Hastane’, ‘Bebek Dostu Hastane’, ‘Yeni Doğan Dostu Hastane’, ‘Engelsiz Hastane’, ‘Yalın Hastane’ gibi birçok unvana sahip olan İnegöl Devlet Hastanesi, Sağlık Tarihi müzesinin ardından ‘Ambulans Tarihi Müzesi’ ile ‘Oyuncak Ambulans Müzesi’ni bünyesinde açtı.

Dünyada ikinci Türkiye’de tek olma özelliğine sahip müzelerle, tarih yeniden canlanıyor. ‘Oyuncak Ambulans Müzesi’nde 300’e yakın oyuncak ambulans sergileniyor. Ambulans helikopterlerinin de görücüye çıktığı müzede; Çanakkale ve Yemen cephelerinde kullanılan tarihi ambulansların örneklerini de görmek mümkün.

Hastane girişinde bulunan müze, çocuklardan yoğun ilgi görüyor. Yakınlarıyla birlikte hastaneye gelen çocuklar müzenin başından ayrılmıyor. Oyuncak ambulans müzesiyle birlikte çürümeye bırakılmış eski ambulanslar da müzede sergileniyor.

Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hayrettin Göçmen, "Ulusal ve uluslararası İnegöl Turizm Parkurunda İnegöl Devlet Hastanesi olarak yerimizi alma çabalarımızın bir girişimi olarak 2016 yılında İnegöl Devlet Hastanesi'nin kuruluşunun 110'uncu yılında hizmete soktuğumuz İnegöl Sağlık Tarihi Müzesi'nin yanı sıra hastanemizin kuruluşunun 112'nci yılında 112 Sağlık Hizmetleri'nin önemini vurgulayacak şekilde Türkiye'de ilk ve tek, dünyada ise 2'nci olan 'Oyuncak Ambulans Müzesi' bölümlerimiz mevcut. Burada aynı zamanda ambulans tarihini anlatan oyuncaklarımız da var” dedi.

Editör: TE Bilişim