Kampanya Bugün Sona

Duyarlı Vatandaşlar Kızılay’a 4 Günde  Toplam 153 Ünite Kan Bağışladılar

Kampanya Bugün Sona Eriyor

Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şubesinin her üç ayda bir olmak üzere yılda 4 kez düzenlediği Kan Bağışı Kampanyalarının 2011 yılının ilk periyotu 7 Ocak 2011 Cuma günü (Bu gün) son bulacak.

3, 4, 5, 6 ve 7 Ocak 2011 Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri olmak üzere toplam 5 gün olarak planlanan Kan Bağışı Kapsamında, her gün saat 10.00 ile 17.00 arasında gerçekleştirilen kan alımlarında İnegöllüler  Pazartesi günü 47, Salı günü 35, Çarşamba günü 31, Perşembe günü ise 40 ünite olmak üzere toplam 153 ünite kan bağışında bulundular.

Sani Konukoğlu konferans salonunda yapılması planlanan Kan Bağışı Kampanyası, salonun soğuk olması nedeni ile Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şubesi’nde gerçekleştirildi. Bursa Kızılay Kan Merkezinden Dr. Mustafa Ramadan, Hemşireler Hafize Hacıefendi, Hülya Meşeci ve Elfide Savaş’tan oluşan uzman ekip nezaretinde sağlıklı bir şekilde kan alımı yapıldı.

2011 yılının ilk kan bağışı organizasyonuna katılımın yoğun olduğunu ifade eden Kızılay Derneği İnegöl Şube Başkanı Gündoğdu Arıyürek, “Kış olmasına rağmen, tahmin ettiğimizden fazla bağışında bulunulmuştur. Bu şekilde İnegöl Devlet Hastanesinde yatan hastaların kan ihtiyaçları karşılanmaktadır. Katılım çok fazla olmasına rağmen, kan alım şartlarına uymayanlardan alım yapamadık. Bu yoğun katılım İnegöl halkının ne kadar duyarlı olduğunu gösterir” diyerek, kan bağışına katılan herkese teşekkür etti.

2009 yılında İnegöl’de 10 bin 500 kişinin ameliyat olduğunu, geçen yıl düzenledikleri Kan Bağışı Kampanyalarında toplam  5 bin ünite kan toplandığını hatırlatan Arıyürek, “Büyük eksiklik var. Her düzenlediğimiz kan bağışı kampanyalarını bu güne kadar 3 gün olarak gerçekleştirirken, bu yıl İnegöl halkına güvenerek kan bağışı günlerini 5 güne çıkardık. Düzenlediğimiz kampanyalar neticesinde toplanan kanlar, İnegöl’deki hastaların dertlerine çare olacaktır. Kızılay her zaman hastanın yanındadır. Kan bağışında bulunduğunuz takdirde, annenizin, babanızın, dostunuzun hayatını kurtarabilirsiniz. Bunların dışında İnegöl’de yaşayan vatandaşların hayatını kurtarabilirsiniz. Bundan daha büyük bir hizmet ve mutluluk olmaz” diye konuştu.

Önümüzdeki haftalarda dernekler, odalar ve kooperatiflere yönelik Kan Bağışı Kampanyası  düzenleyeceklerini kaydeden Arıyürek, “Önümüzdeki haftalarda İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği, Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği, Bayburt Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, İshakpaşa İlköğretim okulu ile ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenleyeceğiz. Dernekler, odalar ve kooperatiflere yönelik düzenleyeceğimiz kampanyalar Cumartesi günleri saat 18.00 ile 24.00 arasında gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

EN ÇOK KAN BAĞIŞLAYANA PLAKET

Arıyürek, konuşmasının ardından, 2010 yılı içerisinde İnegöl’de gerçekleştirilen Kan Bağışı Kampanyalarının  4 periyoduna da tam katılarak en çok kan bağışlayan duyarlı vatandaş Mustafa Akkoç’a teşekkür plaketi takdim etti.

Editör: TE Bilişim