İlçe Milli Eğitim Mü

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş Bankası İnegöl Şubesi arasında yapılan sözleşme ile İnegöl'de görev yapan 2 bin 500 eğitim çalışanı maaşlarını, 3 yıl süreyle İş Bankasından alacaklar.

Önceki gün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Sinan Aktaş, İş Bankası İnegöl Şube Müdürü Şükrü Alper Kara ile 2. Müdür Murat Tanyeri'nin katıldığı basın toplantısında, 2 bin 500 eğitim çalışanının 15 Nisan 2012 tarihinden itibaren İş Bankasından maaşlarını alınacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, "Bu konuda yaklaşık 1 aydan beridir ilçemizde bulunan tüm bankalarla yazışmalar yapıldı. Öğretmenlerimize ve eğitim camiası çalışanlarına 15 Nisan tarihinde ödenecek promosyonla ilgili açık teklif usulü ihale yapıldı. Bununu ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makam odasında, 9 banka müdürümüzle birlikte tekrar açık arttırma usulüyle ihale edildi. Gerçekten tüm banka temsilcilerimiz kıyasıya yarıştılar. Her banka samimi arzulu ve istekliydi. Şube Müdürümüz Mustafa Karaaslan, yetkili sendika başkanımız Sinan Aktaş ile beraber oluşturduğumuz komisyon marifetiyle bu ihale sürecini beraber yürüttük. İhalenin ardından da mutlu sona ulaştık. 15 Nisan 2012 tarihinde itibaren 3 yıllık sözleşmeyi İş Bankası İnegöl şubesi ile yaptık. 15 Nisan 2012 tarihinde o gün maaş alan eğitim çalışanlarına, maaşları ile birlikte  1 yıllık 263 TL promosyon ödenecek. 3 yıl boyunca her çalışanımız toplam 789 TL promosyon alacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Sinan Aktaş ise, "İnegöl’de, eğitim iş kolunda yetkili sendika olan Eğitim Bir-Sen olarak, katıldığımız toplantıda en yüksek promosyon ve en iyi hizmet verecek olan İş Bankası ile anlaşmış bulunmaktayız. Bursa genelinde 15 binin üzerinde eğitim çalışanları toplam 686 TL’ye anlaşırken biz 2 bin 500 personel adına 789 TL’ye anlaşmış bulunuyoruz. Bankamızın güzel hizmetler vereceğine inanıyoruz. İnegöl’de 2 şubesi, 9 ATM’si 30 toplam personeli olan İş Bankası ile anlaşmaktan dolayı memnunuz. Eğitim çalışanlarına hayırlı olsun. İş Bankasının bize sunduğu bir takım avantajlar da var. Kredi kartlarına ücret, hesap işletim ücreti, internet bankacılığı, havale, EFT için ücret talep etmeyecek” diye konuştu.

Demokratik ve şeffaf bir ihale süreci yaşandığını belirten İş Bankası Şube Müdürü Şükrü Alper Kara’da, "Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnegöl’ün en fazla personele sahip kurumunun maaşlarına aracılık edeceğimiz için mutluyum. 2 şube, 9 ATM ve 30 personelimiz bulunmakta. Önümüzdeki günlerde Alanyurt bölgesine de bir bankamatik kuracağız. İnegöl’deki eğitim camiamızın, vereceğimiz hizmetlerden memnun olacaklarına inanıyoruz. Yaptığımız anlaşma her iki taraf için de hayırlı olsun" dedi.

Editör: TE Bilişim