Okul Önlerinde Trafi

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile 12-16 Ekim 2009 tarihleri arasında Müşerref-Muzaffer Samda İlköğretim Okulunun Çok amaçlı salonunda düzenlenen ‘Okul Geçidi Görevlileri’ eğitim seminerlerinde başarı gösteren 54 öğretmen ve 216 öğrenci, dün düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

Karayolları Trafik Kanununun 134’üncü maddesi gereğince 2009 yılı başında uygulamaya koyulan, İnegöl’ün pilot bölge olarak seçildiği proje kapsamında düzenlenen  “Okul Geçidi Görevlileri” seminerlerini başarıyla bitiren öğretmen ve öğrencilere, ‘Okul Geçidi Görevlisi Kimlik Kartı’ ile ‘Seminer Bitirme Sertifikası’ verildi.

Semineri bitiren öğretmen ve öğrencilerin, trafik konusunda tutanak tutma ve cezai müeyyide uygulama yetkilerine sahip olacakları bildirildi.

Dün saat 14.30’da Müşerref-Muzaffer Samda İlköğretim Okulunun çok amaçlı salonunda düzenlenen sertifika töreni, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile start aldı.

Müşerref-Muzaffer Samda İlköğretim Okulu, 7-A sınıfı öğrencisi Tunahan Kaptan ve 7-B sınıfı öğrencisi Hilal Kaya’nın “Okul Geçidi Görevlisi” adlı şiiri seslendirmelerinin ardından programın açış konuşmasını yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Yılmaz, Eğitimin, davranış değiştirme süreci olduğunun altını çizerek, “Bir yılını düşünüyorsan pirinç ek, 10 yılını düşünüyorsan ağaç dik, 100 yılını düşünüyorsan insan yetiştir. Ağacın yaşken eğilir düşüncesi içinde eğitimin küçük yaşlarda başlayan ve toplumsal değişimi sağlayan bir olgu olduğunu görüyoruz. 27 okulda 54 öğretmen ve 216 öğrenci ile toplam 270 okul geçidi görevlimiz var. Başarı ile seminerleri tamamlayan öğretmen ve öğrencilerimize sertifika vermek istedik. Bu projede bizimle birlikte çalışan İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Alağaaçlı ise, 2009–2010 eğitim öğretim yılında çocukların daha güvenli şekilde okullarına gidip gelmeleri için çalıştıklarının altını çizerek, trafik kazalarını en aza indirme adına Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak bir projede yer aldıklarını ifade etti.

Bu proje sonunda artık çocukların genel güvenlik, asayiş ve trafik konularında daha bilinçli olduğunu ve görev alanlarındaki okulların özellikle trafikle alakalı sıkıntılarını bir nebze olsun çözümlemiş olduklarını ileri süren Alaağaçlı, “Okulların idarecileri ile görüşmelerimizin sonucunda, okul kriz müdahale ekipleri kurduk. Okulların açılması ile okul önlerindeki yaya ve araç trafiği tedbirlerini de arttırdık. Çocuklarımız kendi imkânları ile ya da okul servisleri ile okula gidip geliyorlar. Okul servis araçlarını 28 Eylül ile 9 Ekim 2009 tarihleri arasında kontrolden geçirdik. 250 servis aracından, kurallara uymadıkları tespit edilen 26’sına cezai işlem uyguladık. Trafik kazalarının en aza indirilmesi adına çok daha fazla trafik kültürüne sahip olacağız” dedi.

Kaymakam Durmuş Gençer’de konuşmasında, trafikte en savunmasız kişilerin çocuklar olduğuna deyinerek, çocukların trafik kazalarından en az etkilenmeleri için çalışmalar yaptıklarını, Okul Geçidi Görevlileri eğitiminin de bu çalışmalardan bir tanesi olduğunu ifade etti.

Bu proje ile öğretmenler ve öğrencilerden oluşan Okul Geçidi Görevlilerinin, okul giriş-çıkışlarında öğrencilere karşıdan karşıya geçiş konusunda yardım edeceklerini belirten Gençer, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Törene, Kaymakam Durmuş Gençer, Başsavcı Mehmet Demirel, İnegöl Meslek Yüksekokulu (İMYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yahya Işık, Jandarma Komutanı Yüzbaşı İbrahim Yağız, Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, Belediye Meclis Üyesi Nedim Bayram, Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Yılmaz, hayırsever İşadamı Muzaffer Samda, okul müdürleri, emniyet mensupları, öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Editör: TE Bilişim