İstanbul’un ardından

İstanbul’un ardından Ankara’da da bazı okullarda Domuz Gribine rastlanması Cumhuriyet Bayramı öncesinde Milli Eğitim Bakanlığını harekete geçirdi. Bakanlık, Türkiye genelinde 30 Ekim 2009 Cuma günü, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarıyla yaygın eğitim kurumları, özel okullar, dershaneler ve etüt eğitim merkezlerini 1 gün süreyle tatil etti.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, valiliklere 'Okulların Tatil Edilmesi' konulu bir genelge gönderdi. Çubukçu genelgede, "Gripten koruma ve yayılmasını önlemek amacıyla tedbir olarak 30 Ekim 2009 Cuma günü, ülkemiz genelinde okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim kurumları ile yaygın eğitim kurumları, özel okullar, dershaneler ve etüt eğitim merkezleri 1 gün süreyle tatil edilecektir.  Bu süre içerisinde Bakanlığımıza bağlı bütün okullar, Belediyeler, İl Özel İdareleri, Okul Aile Birlikleri, Sivil Toplum Örgütleri ve diğer yerel kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak, okulların derslik, büro, atölye, yatakhane, yemekhane, mutfak, bahçe, oyun alanı ve bütün müştemilatları olmak üzere  tüm bölüm ve üniteleri dezenfekte edilecektir” dedi.

Bakan Çubukçu, Özel okullar, Dershaneler, Etüt Eğitim Merkezlerinin dezenfekte çalışmalarını kendi imkanlarıyla gerçekleştireceklerini ifade etti.

Öte yandan, Bakanlığın 30 Ekim 2009 Cuma gününü kapsayan bir günlük tatilin, Cumartesi ve Pazar günlerinin de eklenmesiyle üç güne çıkacağı, bu sürenin okullarda gerçekleştirilmesi planlanan dezenfekte çalışmalarına yeterli olacağı  belirtildi.

Editör: TE Bilişim