İnegöl Belediye Mecl

İnegöl Belediye Meclisinin, Ekim ayı olağan toplantısı dün saat 14.30’da Belediye Meclisi Salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Başkanlığında, tüm belediye meclis üyelerinin katıldığı meclis toplantısında 6 gündem maddesi ile verilen 2 takrir maddesi görüşüldü.

Gündemin ikinci maddesinin görüşülmesi sonucunda, Esenkoop’a 1 kafe ile 9 dükkan ve hizmet binası dükkanları hakkında yapılacak çalışma kapsamında Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a oy birliği ile yetki verilirken,  takrir maddesi ile görüşmeye alınan Düğün Salonlarının fiziki, hijyenik, gıda ve gürültülü ortam konularında incelemeler yapacak bir komisyon oluşturuldu.

POLİS KARAKOLU İÇİN YER TAHSİSİ

3. gündem maddesinde yer alan, Alanyurt Ek Hizmet Binasında geçici olarak konuşlandırılan Alanyurt Polis Noktası için yer tahsisi konusunda, Yunusemre mahallesi 3. sokakta bulunan yeşil alanın tahsisi için plan değişikliği yapılmasına karar alındı. Yapılacak olan plan değişikliğinin bir sonraki Meclis toplantısında oylanacağı bildirildi.

İkinci takrir maddesinde ise, yürüyüş ve bisiklet yolları ile kaldırım çalışmaları devam eden Alanyurt ile İnegöl arası duble yolun bitiminde yer alan trafonun, dönüşlerde araçlara engel olması nedeniyle bulunduğu yerden kaldırılması da Belediye Meclisi üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 6.maddesinde yer alan Belediyeye 1 sözleşmeli Harita Teknikeri alınması konusunda Belediye meclis üyelerine bilgi veren Aktaş, “Belediyelere direk personel alınması artık imkansız. KPSS sınavı sonucunda personel alımı yapılıyor. Geçen sene 10 Zabıta, 15 İtfaiye personeli aldık. Gelen müracaatlar puana göre sıralanıyor. Bizde alacağımız personeli, KPSS puanları ve yaptığımız mülakatlara göre belirliyoruz” dedi. Konuşmanın ardından yapılan oylamada, Belediyeye 1 Harita Teknikeri alınması da üyelerin oy birliği ile kabul edildi.

DÜĞÜN SALONLARINA DENETİM

Takrir maddelerinden biride, İnegöl’ün muhtelif yerlerinde bulunan, vatandaşların yaşamını olumsuz etkilediği anlaşılan düğün salonları ile alakalı yeni standartların getirilmesi oldu. AK Partili üye Turgay Yel’in, düğün salonları işletmecilerinin WC temizliği yapmadığını belirterek, bir denetim kurulu oluşturulmasını talep etti. Turgay Yel’in talebi üzerine, düğün salonlarının fiziki durumu, hijyen ve gıdalar ile gürültü durumu gibi konuların tespiti için 7 kişilik bir komisyon kurulmasına karar alındı.

Söz alan SP’li üye Özgür Öztürk, sadece hijyen değil, düğün olayını daha kapsamlı olarak ele alınması gerektiğini, düğün konvoyları, havai fişekler gibi vatandaşa zarar veren konuların ön plana çıkarılmasını istedi.

MHP’li üye Müfit Besler ise, “Yaz aylarında bilhassa düğün salonlarında saklanan, süt ve et ürünleri ısı neticesinde bozuluyor ve insanlara sunuluyor. Bazılarında hijyen denen bir şey yok” dedi.

5 İmar Komisyonu üyesi ile Sağlık Komisyonundan Ayşe Balcı ve Müfit Besler’den oluşan Denetim Komisyonu, zabıta tarafından tespit edilen tüm düğün salonlarını belirlenen standartlar çerçevesinde denetlenmesini sağlayacak. Düğün salonu sahiplerinden komisyon tarafından tespit edilecek ve meclise sunulacak standartlara uyulması istenecek, standartların dışına çıkanlar için de cezai müeyyideler belirlenecek.    

BERBER, HAVA KİRLİLİĞİNİ GÜNDEME TAŞIDI

Meclis Toplantısında gündem dışı söz alan SP Belediye Meclis Üyesi Salih Berber, kış aylarında kalitesiz kömür ve kimyasal atık yakıtları sonucunda hava kirliliği oranının arttığını belirterek, “İnegöl’ümüzde kışın, kalitesiz kömür kullanımının artması ile hava kirliliği en üst noktaya çıkıyor. Bu bakımdan kış gelmeden kömür denetimleri ve kirliliğe neden olan işletmelere yönelik çalışmalar yapılması gerekir” dedi. Berber, Belediyenin hazırladığı stratejik planında hava kirliliğine ait çözüm önerilerinin yer almadığını kaydetti.

Belediye Zabıta ekiplerinin kalorisi düşük, kükürt oranı yüksek kömürlerin İnegöl’e sokulmaması konusunda sürekli çalışma yaptıklarını bildiren Başkan Alinur Aktaş, Organize Sanayi Bölgesindeki bir kısım fabrikaların bacalarına filtre takılması konusunda ise son aşamaya gelindiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim