İnegöl Belediye Meclisinde gerçekleştirilen Belediye Başkanlığı seçimi sonucunda İnegöl Belediye Başkanlığı görevine seçilen Alper Taban, Başkanlığının ilk gününde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı makamında ağırladı. Ankara´da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın katılımıyla düzenlenen Şehircilik Şurası programı nedeniyle meclis seçimlerine katılamayan Aktaş, başkentten dönüşte İnegöl Belediyesi´ni ziyaret etti.

Başkan Aktaş´ın Alper Taban´a yeni makamında gerçekleştirdiği ziyaret sırasında İnegöl Belediye Başkan Yardımcıları Turgay Yel, Adil Kansu, Eşref Yiğit, Gülhan Şahin ve Sabri Günaydın´da hazır bulundu. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bildiğiniz gibi 23 Ekim 2017 tarihi itibariyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe´nin istifasıyla boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı için şahsımla alakalı bir değerlendirme söz konusu olmuştu. Öncelikle çok değerli Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın olurları ve akabinde Bursa Büyükşehir Meclisinin onayı ile beraber 2 Kasım tarihi itibariyle göreve başladık. Tabi bunun neticesinde İnegöl ile alakalı bir boşluk söz konusu oldu. Yine kanun gereği gerekli süreç işletildi ve iki arkadaşımız aday adayı olarak çağırıldı. Nihayetinde AK Parti´nin adayı olarak 3,5 yıldır Başkan Yardımcılığımı yapan ve aynı zamanda partimizde farklı görevler almış değerli arkadaşımız Alper Taban bu göreve layık görüldü. Bugün itibariyle de mecliste onaylandı” dedi.

“BU MUTLULUĞU SICAĞI SICAĞINA PAYLAŞMAK İSTEDİM”

Meclis seçimine katılmak istediğini ancak Ankara´da olması nedeniyle katılamadığını ifade eden Aktaş, “Bugün ben de burada olmayı arzu ediyordum fakat Ankara´da Büyükşehir Belediye Başkanlarımızın katıldığı şehircilik şurasından dolayı burada bulunamadım. Bu mutluluğu da dönüş yolculuğunda sıcağı sıcağına paylaşalım istedim. Öncelikle hem Alper kardeşimin şahsına hem ailesine hem partimize hem İnegöl´ümüze ve Bursa´mıza hayırlar getirsin inşallah” diye konuştu.

BİZLER DE GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİZ

Alper Taban´ın 3,5 yıldır Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğu için birçok konuya hakim olduğunun da altını çizen Alinur Aktaş, “İnanıyor ve ümit ediyorum ki Başkan Yardımcılarımızla beraber meclis üyelerimiz ve teşkilatımızın da desteğiyle birlikte inşallah İnegöl´de gelinen noktayı daha yukarılara taşıyacaktır. Bundan zerre kadar şüphemiz yok. Bizlerin de Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vereceğimizden İnegöl halkı da emin olabilir. Ben bu vesileyle Alper kardeşimize görevinde başarılar dilerken aynı zamanda her ne kadar biz Bursa´da olsak da Bursa´nın 17 ilçesiyle birlikte İnegöl´ümüzün de bizim için çok değerli ve özel olduğunu hangi konu ve problem olursa olsun biz her zaman heyecanla, aşkla, iştahla bu işin başında olacağımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“İNEGÖL´DE BELEDİYECİLİK ANLAMINDA OTURMUŞ BİR KÜLTÜR VAR”

Başkan Aktaş, konuşmasında meclis seçiminde Alper Taban´a destek veren Milliyetçi Hareket Partisi´ne de teşekkür ederek şöyle konuştu: “Yeni sürecinde İnegöl´ümüz ve Bursa´mız için hayırlı olmasını diliyorum. İnegöl´de belediyecilik anlamında ciddi bir ekip var, oturmuş bir kültür var. Arkadaşlarımız da bunu daha ileriye taşıyacaktır. Devam eden projelerimiz var, bu projeler itinalı bir şekilde takip edilecek ve beraberinde üzerine yeni şeyler konulacak. Ama her şeyden önemlisi hizmetimizin odak noktası olan insana değer verilecek ve insan için bu projeler üretilecek. İnegöl insanının daha rahat, daha sağlıklı, daha kaliteli bir ortamda yaşaması için yapılacak.”

“PROJELERİ EN GÜZEL ŞEKİLDE DEVAM ETTİRECEĞİZ”

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. İnegöl Belediye Başkanlığı seçiminin gerçekleştirildiğini hatırlatan Taban, “Sayın Başkanımıza hoş geldiniz demek istiyorum. Sağ olsun kendileri Ankara´da programda oldukları için aramızda olamadılar. Ama ayağının tozuyla Ankara dönüşü bizleri ziyaret ettiler. Tekrar kendilerine teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi bugün Belediye Başkanlığı seçimini meclisimizde gerçekleştirdik. Teşkilatımız, meclis üyelerimiz, misafirlerimiz ve değerli basın mensuplarımızla bir araya geldik ve yapılan oylama neticesinde Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis üyeleri ile Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerinin oy birliği ile bir seçim gerçekleşti ve arkadaşlarımız 2019´un Mart ayına kadar bu görevi bizlere teslim ettiler. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte el birliği ile İnegöl´ümüzde Sayın Başkanımızın bıraktığı yerden süren projelerimizi en güzel şekilde devam ettireceğiz” dedi.

“İNEGÖL´ÜMÜZÜ 2019 YILINA KADAR EN GÜZEL YERE GETİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

2019 Mart ayına kadar izleyecekleri yol haritasına ilişkin de mesajlar veren Taban, “Halkımızla, vatandaşlarımızla sürekli hemhal olarak onların bizlere ilettikleri sorun ve problemleri alıp öncelik sırasına koyarak bu doğrultuda İnegöl´ümüzü 2019 yılına kadar en güzel yere getirmeye çalışacağız. Bütün çalışmalarımız bunun üzerine yoğunlaşacak. Dolayısıyla ben burada tüm hemşerilerimize, tüm teşkilatımıza, bizlere destek veren, güzel temennilerini ileten herkese çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de bizlere güvenip bu görevi tevdi eden Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımıza, altındaki tüm kadrolara teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu. 

Editör: TE Bilişim