İnegöl Elektrikçiler Odası olağan genel kurulunun ilk toplantısı öncesinde gerginlik yaşandı. Bazı oda üyeleri, ilk toplantı tarihi ile alakalı davetiyelerde yanıltma yapıldığını, bazı üyelerin ise mevcut yönetim tarafından geri çevrildiğini iddia ettiler. Durum üzerine Başkan Yakup Ulama ile üyeler arasında tartışma yaşanırken, 85 üyenin imzasının bulunduğu oturum 121 olan çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 22 Ocak´a ertelendi.

ADALETLİ BİR SEÇİM DEĞİL

Oda üyelerinden Köksal Emre, “İlk seçim olarak ayın 22´sini belirtiyorlar fakat ayın 15´ide yapıyorlar. 22´sine ikinci seçimi alıyorlar. Bu esnada bütün elektrikçiler CNR fuarında olacağından diğer kesimlerden oyları alarak başkanlığı almak istiyor. Adaletli bir seçim değil. Adamları buraya topluyor ama imza attırmıyor, oy kullandırtmıyor. Bize verdiği davetiyede kongrenin 15´inde olduğu ifade ediliyor. Bu davetiyeleri de kendisi dağıttı, başkası değil” dedi.

İLK TOPLANTI TARİHİ DE YAZILMALIYDI

Elektrikçiler Odası Başkan Adayı Fatih Aşkın ise, “Durumu gördünüz. Mevcut yönetim tarafından bazı üyeler geri çevrildi. Oy kullanmamalarını istediler. İnsanları iki arada bir derede bıraktılar. 85 kişi katılım gösterdi. Yönlendirme olması bizleri üzdü. Biz buna rağmen mütevazi davrandık. 22 Ocak´a ertelendi. 22 Ocak´ta yapılacak ikinci seçimde biz yine adaylık süremizi devam ettireceğiz. Davetiye ile alakalı yanıltma var. Tarih olarak ikinci toplantı tarihinin yazılıp yanıltılması bizleri üzdü. Davetiye de en azından ilk toplantı tarihi de yazılmalıydı” dedi. HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilişim